Politerno > Україна і світ > ГПУ просить у США дозвіл на допит Манафорта у справі про корупцію

ГПУ просить у США дозвіл на допит Манафорта у справі про корупцію

  • 18 Березня, 2017
  • 1490 Переглядів
  • 0

ГПУ принаймні 7 разів зверталися до американської влади з проханням дозволити їм викликати Манафорта на допит.

ГПУ хоче допитати у справі про корупцію Пола Манафорта – колишнього керівника передвиборного штабу президента США Дональда Трампа і екс-радника побіжного президента Віктора Януковича. Про це повідомляє 112 канал.

За даними телеканалу, Україна принаймні сім разів зверталися до американської влади за останні два роки з проханням дозволити їм викликати Манафорта на допит. Листи були направлені в тому числі директору ФБР Джеймсу Комі чиновникам Департаменту юстиції США. У ГПУ заявили, що американська влада не відреагували на їх прохання.

Американська влада підтвердила, що запити були отримані, але відмовилася від подальших коментарів.

Офіційні запити України почалися ще в 2014 році. Україна хоче допитати колишнього радника Трампа у справі про корупцію колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича.

Начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк в розмові з телеканалом вказав, що Манафорту не пред’явлено ніяких звинувачень, проте прокуратура хоче, щоб він дав свідчення для проведення спеціальних розслідувань.

Нагадаємо, за даними НАБУ, ім’я Манафорта згадується в документах “чорної бухгалтерії” Партії регіонів 22 рази і загальна сума виплат на його ім’я становить понад 12 млн дол.

Сам Манафорт заперечує, що отримував 12,7 млн ​​доларів з “чорної бухгалтерії” партії Віктора Януковича. За словами Манафорта, “всі політичні виплати, які прямували йому, призначалися для команди (як місцевої, так і за кордоном), яка проводить для нього опитування і дослідження”.

Ряд українських політиків переконані, що НАБУ має допитати Манафорта в цій справі, однак НАБУ з допитом політтехнолога поки зволікає.

Мін’юст США і ФБР проводять розслідування можливих зв’язків США з корупційною діяльністю Януковича, в тому числі діяльності фірми Пола Манафорта.

Як відомо, Лавринович звинувачується в розтраті бюджетних коштів на загальну суму 8,5 млн грн.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE