Politerno > Україна і світ > Питання надання траншу Україні знято з порядку денного МВФ на 20 березня

Питання надання траншу Україні знято з порядку денного МВФ на 20 березня

  • 19 Березня, 2017
  • 1505 Переглядів
  • 0

Міжнародний валютний фонд (МВФ) зняв із порядку денного на 20 березня питання про надання кредиту для України.

Як повідомляють на сайті Фонду, до порядку денного 20 березня включені консультації щодо Катару. Наступне засідання ради директорів відбудеться 22 березня, його присвятять питанню Сент-Люсії. 24 березня МВФ проведе консультації щодо Науру, Ізраїлю та Домініканської Республіки. Повідомляє “Гордон“.

На початку березня 2017 року стало відомо, що керівництво України та МВФ досягли згоди щодо третього перегляду програми співробітництва, що дозволить Києву отримати кредит у розмірі $1 млрд.

13 березня міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що меморандум про співпрацю з МВФ передбачає низку реформ, про які не згадували в попередніх угодах про виділення допомоги.

Україна та МВФ у березні 2015 року підписали меморандум про економічну й фінансову політику, яку країна має проводити в межах програми EFF.

Перший транш кредиту (розміром $5 млрд) за оновленою програмою співпраці Київ отримав у березні 2015 року, другий ($1,7 млрд) – у серпні того ж року. Третій транш (у розмірі $1 млрд) МВФ перерахував Україні у вересні 2016 року.

Перед наданням четвертого траншу МВФ заявив, що чекає від української влади забезпечення у країні фінансової стабільності, а також боротьби з корупцією.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE