Politerno > Україна і світ > Подоляк: Дострокові парламентські вибори вигідні Порошенкові

Подоляк: Дострокові парламентські вибори вигідні Порошенкові

  • 21 Березня, 2017
  • 1664 Переглядів
  • 0

Якщо правильно слухати висловлювання у найвищих шарах політичної атмосфери, а також знати психологічні особливості поведінки окремих людей, то все стає дуже очевидним.

Без всякого естетського пошуку фрейдистських або фроммовський міток. Тільки не забувайте, будь-ласка, відкидати за непотрібністю лірику і конспірологію …

Безсумнівно, Петро Порошенко в який вже раз одночасно сказав нам і про те, що він обов’язково … ініціює дострокові парламентські вибори, і в той же час зазначив, що саме це є нині його головним особистим жахом. Який він намагається заглушити знову ж публічним позначенням своїх особистих ворогів …

В принципі, подвійність і є головна проблема Порошенко. Він ніколи не може визначитись, що краще – чорне, або все ж таки біле. І тому всі рішення “сірі”. Як з блокадою, яка двічі блокада.

Але ж “дострокові” вибори, йому, взагалі-то, надзвичайно вигідні саме зараз. За два роки до президентських. Парадокс? Зрозуміло. Але так чи інакше “осінь 2017 року” – єдине президентське “вікно можливостей”, щоб перетворити наростаючу кризу тотальної недовіри в ще один особистий шанс …

Так, в результаті дострокових виборів Петро Олексійович обов’язково втратить нинішній монопольний контроль, позбудеться цілого ряду одіозних, а тому вкрай залежних партнерів, запустить процес перерахунку доходів / витрат. Йому в будь-якому випадку доведеться істотно перебудувати власне оточення, реально погіршити його, знизити свої амбіції, віддати новим і самостійним партнерам Нацбанк, повторно переділити Кабмін, посунутися в силовому блоці.

Але тільки цей формат (осінні дострокові) гарантує йому три підсумкових придбання.

По-перше, це забезпечить різку особисту і командну мобілізацію, змусить відмовитися від нинішньої “теплої ванни” і поверне його в “спортивну форму”. Тобто відновить відмінну конкурентну здатність … напередодні президентських.

По-друге, правильний формат кампанії істотно знизить соціальний негативний фон. Той самий, коли “тебе просто ненавидять і в підсумку вулично виносять”.

І по-третє, тільки це здатне все-таки перезавантажити систему і гарантувати її адаптацію до вимог часу / партнерів. Може бути навіть вдасться трохи більше “нагодувати” людей і тим самим знизити персоніфіковану і медійну агресію …

Все це, ще раз скажу, буде коштувати істотної втрати доходів. Але ж політичне виживання у вкрай складних умовах – завжди коштує дорого … На мій погляд, багаторазові згадки “дострокового формату” в публічних спічах Президента – це цілком собі конкретна вказівка.

Будуть. Обов’язково. Так, це ризикова гра. Але зараз будь-який крок – ризикований і куди … вигідніше, ніж стагнація / консервація.

Тим більше, що майже всі інші фігури – Гройсман, Аваков, Гонтарева і навіть Парубій з Турчиновим – додають системі нестійкості.

Михайло Подоляк

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE