Politerno > Україна і світ > Порошенко демілітаризував крейсер Україна – ЗМІ (Відео)

Порошенко демілітаризував крейсер Україна – ЗМІ (Відео)

  • 26 Березня, 2017
  • 1444 Переглядів
  • 0

Президент України Петро Порошенко підписав указ про демілітаризацію недобудованого ракетного крейсера “Україна”, який знаходиться в акваторії суднобудівного заводу ім. 61 комунара в Миколаєві.

Гроші від продажу корпусу і турбін можуть направити на виплату боргів робітникам.

Про це заявив перший заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації В’ячеслав Бонь на мітингу працівників підприємства, передають НікВесті.

“У вас стоїть крейсер” Україна “, є указ президента про його демілітаризації. Якщо зняти озброєння і продати те, що залишиться – там вистачить на компенсацію ваших зарплат, ще й залишиться три рази на стільки ж. Там є корпус і турбіни, вони затребувані “, – сказав чиновник обуреним робочим, які вимагали виплати боргів із заробітних плат.

За його словами, також готується проект постанови Кабміну про демілітаризацію корабля. Повідомляється, що проект погодили Міноборони і “Укроборонпром” і повинні розглянути в Мінфіні і Мін’юсті.

Бонь також поскаржився, що “указ президента підписаний, але весь час це питання не рухається”.

Але тепер, згідно з планом демілітаризації, все озброєння і обладнання крейсера передадуть Міноборони, а на продаж виставлять корпус і турбіни.

 

 

Недобудований крейсер багато років стоїть біля стінки заводу в Миколаєві. Неодноразові спроби продати його Росії або третій стороні не увінчалися успіхом.

За даними ЗМІ, готовність крейсера “Україна” складає 95%.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE