Politerno > Україна і світ > Шабунін звинувачує Холодницького у брехні та маніпуляціях

Шабунін звинувачує Холодницького у брехні та маніпуляціях

  • 30 Березня, 2017
  • 1583 Переглядів
  • 0

Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявляє, що прес-служба керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницьий поширює неправду і маніпулює свідомістю необізнаних у темі щодо ЗТМК журналістів.

Про це експерт пише на своїй сторінці у Facebook.

“Ми детально описали на основі документів, як Холодницький провтикав розгляд справи в першій інстанції – госп. суді Києва. Там навіть не призначили розгляд справи по суті, бо прокурори не спромоглися нормально подати позов. В результаті цих спроб справа взагалі опинилася на вотчині Фірташа – у госп. суді Запоріжжя, куди її повернули після апеляції (http://bit.ly/2mSptzL). Наївно сподіватися, що цей суд винесе якесь рішення на користь САП, адже вони вже винесли рішення на користь Фірташа і визнали його добросовісним інвестором, який виконав усі умови договору, на підставі якого став співвласником ЗТМК!”, – зазначає Шабунін.

На думку активіста, якби не помилки САП, то у адвокатів Фірташа цього аргументу не було б взагалі, як і рішення суду. Але тепер воно є і ухвалив його той саме Запорізький господарський суд, який розглядатиме позов САП до ЗТМК.

“Звичайно, що суд у Запоріжжі пішле Холодницького куди подалі з його позовом, і що будуть робити в САП? Правильно, говорити, що поганий суд або що детективи НАБУ зібрали галімі докази. Увесь цинізм в тому, що в рамках кримінального провадження НАБУ встановили, як Фірташ поставив на чолі ЗТМК своє керівництво і більшість з “інвестицій” пішли не на модернізацію комбінату, а в оффшори. НАБУ завершив слідство і оголосив підозру менеджеру Фірташа, справа САП було елементарна – на підставі доказів повернути ЗТМК під контроль держави. Але після того, як суд визнав Фірташа порядним інвестором, а умови договору – виконаними, зробити це майже неможливо!”, – переконаний Шабунін.

“Замість того, щоб визнати ПОМИЛКУ, Холодницький визнає ВІДСУТНІСТЬ інформації по цьому судовому процесу, який замовчувався саме тому, що бабло і темні справи люблять тишу.”, – додає експерт.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE