Politerno > Україна і світ > Порошенко дав доручення ЗСУ про припинення вогню в зоні АТО

Порошенко дав доручення ЗСУ про припинення вогню в зоні АТО

  • 30 Березня, 2017
  • 1536 Переглядів
  • 0

Президент України Петро Порошенко дав доручення Генеральному штабу Збройних сил та Міністерства оборони про припинення вогню на Донбасі з 1 квітня.

Про це він сказав, відповідаючи на питання агентства “Інтерфакс-Україна” про те, чи готова українська сторона до реалізації досягнутих у Мінську домовленостей.

“Я дав усі необхідні команди Генерального штабу і міністру оборони”, – сказав глава держави.

Порошенко додав, що саме українська сторона запропонувала встановити режим припинення вогню з 1 квітня.

“Це ще раз спростовує російські твердження про позицію української сторони, яка нібито не готова до миру. Навпаки, послідовно всі три роки ми не просто декларуємо, але й доводимо, що українська сторона за те, щоб забезпечити режим припинення вогню, виведення російських військ, отримання контролю над неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону та відновлення українського суверенітету над окупованим Донбасом і в Криму”, – наголосив президент.

Як відомо, 29 березня тристороння контактна група в Мінську узгодила повне дотримання режиму припинення вогню, яке набуде чинності з 1 квітня 2017 року.

30 березня речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник заявив, що ЗСУ готові до виконання домовленостей про припинення вогню в зоні АТО з 1 квітня, досягнутих в Мінську.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE