Politerno > Україна і світ > Сила права перемагає – Андрій Сенченко

Сила права перемагає – Андрій Сенченко

  • 30 Березня, 2017
  • 1581 Переглядів
  • 0

Кожен день в різних куточках країни суди виносять позитивні рішення за заявами громадян України, які постраждали від російської агресії.

28 березня Новоайдарський районний суд Луганської області розглянув дві такі заяви. Суддя Олена Іванова встановила юридичний факт вимушеного переселення в 2014 році з Луганська студентки Анастасії Ярошенко і лікаря Германа Звєрєва внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України і окупації частини території нашої країни.

29 березня суддя Малиновського районного суду Одеси Віталій Гранін встановив юридичний факт поранення співробітника МВС при виконанні службових обов’язків внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. 29 серпня 2014 старший прапорщик міліції Віталій Гурчак отримав важку контузію під час прориву в складі батальйону «Миротворець» з Іловайського котла.

У той же день суддя Приморського районного суду Одеси Ольга Шенцева встановила юридичний факт перебування громадянина України в полоні в період виконання обов’язків військової служби в 2014 році в контрольованих Російською Федерацією іррегулярних збройних формуваннях на окупованій території Донецької області внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

30 березня судді Зарічного районного суду Сум Алла Клименко та Голосіївського районного суду Києва Наталія Антонова своїми рішеннями встановили факти вимушеного переселення з окупованої території Донбасу українських громадян, які постраждали від російської агресії.

У всіх випадках представники Російської Федерації проігнорували засідання суду, хоча Посольство Росії було офіційно повідомлено про дату розгляду і своєчасно отримало всі необхідні документи.

По всій країні інтереси постраждалих захищала юридична команда правозахисного руху «Сила права»: Валентин Кучерявий, Олена Ляшенко, Вадим Севериненко, Христина Степаненко, Юлія Морій і Олександр Проценко.

За минулі півтора року в Україні сформувалася судова практика, заснована на визнаній в цивілізованому світі концепції функціонального імунітету держави, яка передбачає втрату такого імунітету державою-агресором, яка загарбала наші території і вбиває наших громадян.

За ці ж півтора року на наших очах судді розділилися на тих, хто готовий розглядати заяви громадян, які постраждали від російської агресії і окупації, і тих, хто під будь-яким приводом намагаються піти від відповідальності.

Тільки за один день 16 березня представники судової гілки влади судді Красногвардійського районного суду Дніпра Інна Тітова і Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області Галина Бердникова відмовилися від виконання своїх обов’язків, переводячи під надуманим приводом стрілки на Президента і Верховну Раду.

Такі приклади, на жаль, є по всій країні. І це зайвий раз підтверджує недосконалість підходів до очищення судової влади.

Андрій Сенченко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE