Politerno > Україна і світ > НАБУ: справа стосовно керівництва НБУ пов’язана з виведенням рефінансування в офшори

НАБУ: справа стосовно керівництва НБУ пов’язана з виведенням рефінансування в офшори

  • 1 Квітня, 2017
  • 1531 Переглядів
  • 0

Розслідування фактів зловживання керівництвом Національного банку стосується виведення рефінансування в офшори.

Про це повідомив директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник на брифінгу у Львові, передають Українські Новини.

“Справа стосується керівництва НБУ і засобів, в першу чергу, які виділялися на рефінансування ряду банків. Справа велика і складна. Ми бачимо, що дуже багато коштів, в тому числі, які виділялися на рефінансування, були переведені в офшори і іноземні банки”, – сказав Ситник.

Директор НАБУ зазначив, що вилучений в ході обшуку в Нацбанку документів зараз аналізуються детективи агентства.

“Обшук формальний, працівники банку не чинили опір. Ті документи, які повинні були бути вилучені, детективам видані, і зараз вони аналізуються працівники. До розслідування приєднався представники Національної поліції, управління захистом економіки і група детективів посилені цими працівниками.”, – додав глава НАБУ.

Як повідомлялося, 29 березня детективи НАБУ і САП провели обшуки в Національному банку України.

Пізніше в НАБУ пояснили, що обшуки проведені в зв’язку з розслідуванням фактів зловживання керівництвом Нацбанку в інтересах посадових осіб ряду банків.

Як відомо, раніше в ЗМІ з’явилася перша, а пізніше і друга частина аудіофайлів, з переговорами Катерини Рожкової з акціонерами “Платинум Банку” і іншими особами. Тоді Рожков офіційно визнала, що на записах – її голос.

В кінці листопада слідчі МВС провели обшуки в офісі бізнесмена Бориса Кауфмана і за місцем проживання заступника голови правління НБУ Катерини Рожкової в рамках розслідування за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст. 191 КК України (розтрата або привласнення майна в особливо великих розмірах за змовою групи осіб).

Слідчими встановлено, що колишній глава правління банку “Михайлівський” Ігор Дорошенко “вступив у попередню змову з головою наглядової ради Platinum Bank Григорієм Гуртовим, з акціонерами банку Дмитром Зінковим, Борисом Кауфманом, а також в.о. голови правління НБУ Катериною Рожкової, яка також є одним з акціонерів “Платинум банку”.

За даними слідства, Дорошенко разом з названими вище особами “розробив злочинний план щодо виведення активів банку “Михайлівський” шляхом розтрати та доведення його до неплатоспроможності”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE