Politerno > Україна і світ > Пєсков прокоментував розслідування ФБК про майно Медведєва

Пєсков прокоментував розслідування ФБК про майно Медведєва

  • 1 Квітня, 2017
  • 1366 Переглядів
  • 0

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав популістськими звинувачення в корупції, що містяться в публікаціях ФБК Олексія Навального, на адресу прем’єр-міністра Дмитра Медведєва, пояснивши, що декларації держслужбовців щорічно перевіряються, і відомості про доходи прозорі для органів, що відповідають за боротьбу з корупцією.

Про це повідомляє російське видання “РИА Новости”.

“Всі ми, як бюрократи, як люди, які працюють на державу, щороку подаємо декларації про доходи та витрати в спеціальні органи, які перевіряють і перепровіряють ще раз ці декларації. Тому всі наші, скажімо так, доходи насправді дуже прозорі для тих органів , яким необхідна ця інформація і які відповідають за боротьбу з корупцією в нашій країні”, – сказав Пєсков в інтерв’ю телеканалу “ABC” на прохання журналіста прокоментувати публікації ФБК про прем’єр-міністра.

“Ось чому, скажімо, популістські звинувачення, які іноді ми бачимо в пресі, в заявах різних активістів, не відповідають дійсності, так як, звичайно, ці активісти просто не можуть знати інформації, яка є у спеціальних служб”, – додав прес-секретар президента РФ.

Пєсков визнав, що боротьба з корупцією є проблемою. “Це один з основних пунктів на порядку денному в нашій країні. Суспільство абсолютно нетерпимо до цього. Ось чому тиждень назад ми бачили протести в різних містах нашої країни.”, – заявив Пєсков.

“У деяких містах вони пройшли відповідно до закону. У деяких місцях, як в Москві, вони були незаконними. Вони не хотіли повідомити мерію відповідно до закону. Ось чому протести в Москві були незаконними. Звичайно, це стало причиною затримань серед людей, котрі брали участь в цих незаконних діях. Це звичайна практика для будь-якої країни, і ми бачимо безліч дій і затримань, так скажімо, відповідних дій поліцейських в багатьох світових столицях”, – додав Пєсков.

Як відомо, Навальний розмістив на своєму каналі в YouTube фільм, який розповідає про те, що російський прем’єр за допомогою некомерційних фондів, нібито, обзавівся різноманітним майном.

Прес-секретар Медведєва Наталія Тімакова заявила, що не має сенсу коментувати “розслідування” команди Навального щодо Медведєва. Вона підкреслила, що матеріал Навального носить яскраво-виражений передвиборний характер, про що він сам говорить в кінці ролика.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE