Politerno > Україна і світ > Відсторонення Асада від влади більше не є пріоритетом Вашингтона

Відсторонення Асада від влади більше не є пріоритетом Вашингтона

  • 1 Квітня, 2017
  • 1366 Переглядів
  • 0

Як заявив представник Білого дому Шон Спайсер, Сполучені Штати повинні змиритися з тим фактом, що політичне майбутнє президента Сирії Башара Асада залежить від сирійського народу.

Про це повідомляє “Радіо Свобода“.

На думку Спайсера, Вашингтон повинен сфокусуватися на боротьбі з “Ісламським державою” – забороненої в Росії екстремістським угрупуванням.

Напередодні, постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі повідомила, що відсторонення Асада від влади більше не є пріоритетом Вашингтона. Вона закликала шукати партнерів, готових співпрацювати зі Сполученими Штатами в питаннях вирішення гуманітарної кризи в Сирії.

З позицією Хейлі погодився державний секретар США рекс Тіллерсон.

Громадянська війна в Сирії триває з березня 2011 року. Урядова армія бореться з угрупуваннями збройної опозиції. Коаліція з декількох десятків держав на чолі з США проводять операцію проти сил забороненого в Росії екстремістського угрупування “Ісламська держава”. Адміністрація попереднього президента Барака Обами наполягала на відставці Башара Асада. Сирійська опозиція, підтримувана США, вимагає негайно позбавити Асада всіх повноважень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE