Politerno > Україна і світ > Гордон нагадав про розстріл парламенту у Вірменії – “може бути все”

Гордон нагадав про розстріл парламенту у Вірменії – “може бути все”

  • 2 Квітня, 2017
  • 1674 Переглядів
  • 0

У прямому ефірі на NewsOne журналіст та засновник інтернет-видання “Гордон” і газети “Бульвар Гордон” Дмитро Гордон говорив про те, чому брешуть чиновники і депутати, чи потрібна нам торгова блокада ОРДЛ, як, на його думку, вирішиться ситуація з окупованим Крим і який категоріями мислять можновладці в Україні.

“Політерно” зацікавили думки журналіста щодо протестних настроїв в Україні й можливих радикальних дій з боку націоналістичних груп, а також дострокових виборів, про котрі українські політики, останнім часом, говорять все частіше.

Ретранслюємо той відривок інтерв’ю, в якому обговорюються саме ці проблеми:

– Дмитро, “Свобода”, “Національний корпус”, який виріс із “Азова” та “Правий сектор” об’єдналися, пройшлися маршем єднання, увійшли до будівлі парламенту і устами депутата Андрія Білецького оголосили ультиматум: мовляв, якщо не будуть прийняті відповідні рішення , нам вистачить сил і рішучості розпустити Раду. Ну, ультиматум парламенту – справа зрозуміла, у багатьох така ж позиція, але ось це об’єднання націоналістичних сил: чи може воно привести до якогось вибуху, коли це комусь знадобиться?

– Може бути взагалі все. На моїй пам’яті, в 99-му, в парламент Вірменії серед білого дня зайшли люди з автоматами і розстріляли практично всю президію – зокрема, колишнього першого секретаря ЦК Компартії Вірменії Карена Демірчяна. Хто міг припустити, що таке станеться? Ніхто. Чи може в нас трапитися щось подібне? Повторюю: може бути все – в політиці, та й взагалі в житті, а що стосується об’єднання націоналістів … Будь-який керівник будь-якої спецслужби вам скаже, що всі націоналістичні організації в усіх країнах створюються і контролюються спецслужбами, а якщо ще й спецслужбами інших країн, то це взагалі “гайка”! У нас як раз цей варіант: націоналістичні організації часто контролюються спецслужбами сусідніх країни, а саме Росії, причому це стосується не молоді, яку використовують втемну, а виключно керівників організацій. Вони знають, що роблять і навіщо, для чого об’єднуються і коли треба роз’єднатися, з якою метою проводять марші і факельні ходи. У кожній їх дії є мета, і є наслідки – звичайно ж ці люди повинні розуміти міру своєї відповідальності.

– Опозиційні політичні сили, такі, як, наприклад, Радикальна партія Ляшка, “Батьківщина” Тимошенко, дивлячись на свої рейтинги, заявляють про необхідність дострокових президентських та парламентських виборів. Поспілкувавшись з експертами, я розумію: дострокових виборів не буде, але електоральні настрої створюються, і це постійний процес. Смішне питання у мене: чи буде це сприяти ефективній роботі парламенту?

– Парламент ефективно працювати не буде – це перше, і друге – у Верховної Ради, схоже, маса інших завдань, окрім зміцнення обороноздатності і посилення держави. Якщо ви вважаєте, що в парламенті думають про те, як зробити добре нам з вами, ви помиляєтеся. Чи буде наступний парламент в разі дострокових виборів краще нинішнього? Ні, він буде ще гіршим, тому що методи, завдяки яким люди потрапляють у Верховній Раді, настільки огидні (і в цьому вони будуть удосконалюватися далі), що на зміну одним негідникам прийдуть ще більші.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE