Politerno > Україна і світ > Підозрюваний у скоєнні теракту в метро в Санкт-Петербурзі прийшов у поліцію

Підозрюваний у скоєнні теракту в метро в Санкт-Петербурзі прийшов у поліцію

  • 3 Квітня, 2017
  • 1480 Переглядів
  • 0

У відділення поліції в Петербурзі з’явився чоловік, схожий на людину з фотографії, якого ЗМІ назвали підозрюваним у скоєнні теракту в метро.

Про це повідомлять “РБК” з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

“Він побачив себе по ТВ, злякався і сам прийшов у поліцію”, – сказало джерело. За його словами, чоловік до вчинення теракту не причетний.

Раніше телеканал РЕН ТВ і видання «Фонтанка» опублікували скріншот з записів камери зовнішнього спостереження, на якому зображена людина, котра ймовірно скоїла теракт. На кадрі видно, що це високий чоловік з бородою і в чорному одязі.

Пізніше «П’ятий канал» опублікував фотографію другого підозрюваного в причетності до організації теракту.

У той же час, російський “Інтерфакс” повідомляє, що вибух метро, за попередніми даними, здійснив терорист-смертник. Ео особа встановлена.

“Згідно з однією з версій, вибуховий пристрій в метро Петербургу привів в дію терорист-смертник. За попередніми даними це 23-річний уродженець Середньої Азії”, – сказав співрозмовник агентства.

За інформацією джерел, ймовірний терорист-смертник, який здійснив теракт, був пов’язаний із забороненими в Росії радикальними ісламістськими угрупованнями. Імовірно, терорист проніс вибуховий пристрій в підземку Санкт-Петербурга в рюкзаку.

“Виявлені на місці останки говорять на користь версії про те, що вибух здійснив терорист-смертник, проте остаточні висновки можна буде зробити після експертизи ДНК”, – сказало джерело.
3 квітня близько 14:00 на перегоні між станціями “Сінна площа” і “Технологічний інститут” у вагоні метро стався вибух.

Повідомлялось про 50 постраждалих. За останніми даними в результаті теракту загинули 11 людей, ще 45 були госпіталізовані. Українців серед постраждалих немає.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE