Politerno > Україна і світ > Антикорупційний комітет викликає Корчак відзвітувати про досягнення в сфері запобігання корупції

Антикорупційний комітет викликає Корчак відзвітувати про досягнення в сфері запобігання корупції

  • 5 Квітня, 2017
  • 1559 Переглядів
  • 0

Антикорупційний комітет Верховної Ради  має намір 21 квітня заслухати звіт про роботу Національного агентства з запобіганню корупції та розглянути зміни в антикорупційному законодавстві в частині, що стосується Агентства.

Таке рішення було прийнято на засіданні в середу в Києві членами комітету, передає Інтерфакс-Україна.

“Частина роботи з електронного декларування зроблена, але зроблена халтурно. Сайт постійно не працює”, – сказав Соболєв журналістам після засідання комітету.

За його словами, НАЗК зовсім не займається перевіркою е-декларацій. “Вони досі не провели ефективної перевірки ні декларації президента, який не вніс у минулому році в декларацію свою іспанську віллу, ні декларації інших чиновників”, – нагадав керівник комітету.

При цьому Соболєв переконаний, що керівник НАЗК Наталія Корчак повинна чітко сказати, “хто ще їй заважає”.

“Я знаю, що є величезний саботаж не тільки в агентстві, але і навколо агентства, оскільки дуже багато вищих посадових осіб, які не хочуть прозорості своїх доходів. І тут нам треба розкривати цей саботаж, щоб мати можливість його долати”, – сказав він.

Керівник комітету вважає, що Верховна Рада повинна проаналізувати досвід агентства “та прийняти рішення, щоб обрати нове керівництво більш сильним, більш ефективним, що і забезпечить результат”.

“У нинішніх умовах це буде дуже складно, оскільки лідери держави намагаються, щоб ніхто їх не перевіряв, і вони будуть всіляко блокувати призначення сильного керівника Агентства з запобіганню корупції… це буде велика битва, до якої треба добре підготуватися, щоб виграти, щоб всі декларації вищих посадових осіб миттєво перевірялися і ті, хто обманув, або не може пояснити свої доходи, відповідали за законом”, – зазначив Соболєв.

Як відомо, Міністерство юстиції запропонує Раді заборонити керівництву Нацагентства із запобіганню корупції нараховувати собі премії понад 50% від зарплати.

5 квітня голова НАПК Корчак, відповідаючи у Раді на запитання депутатів, заявила, що дійсно виписувала собі в серпні, жовтні, листопаді 2016 року премії по 200 тисяч “за роботу”.

Читайте також:

Корчак звинувачує свого заступника, а Бурбак від імені ВР поставив їй “двійку”

Наталія Корчак: збої у реєстрі відбуваються лише коли Гройсман починає про це говорити

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE