Politerno > Україна і світ > Головний стратег Трампа виключений з Ради нацбезпеки США

Головний стратег Трампа виключений з Ради нацбезпеки США

  • 5 Квітня, 2017
  • 1434 Переглядів
  • 0

Президент США Дональд Трамп виключив Стівена Беннона, який вважався його головним радником і стратегом, зі складу Ради національної безпеки.

Про це повідомило інформагентство BBC з посиланням на представника Білого дому.

Беннон очолював штаб Трампа перед президентськими виборами і вважався одним з його найближчих соратників. Однак прийняте Трампом після перемоги на виборах рішення призначити Беннона своїм головним стратегом і старшим радником викликало різку критику з боку вашингтонських чиновників.

Вже після офіційного вступу на посаду Беннон конфліктував з американськими ЗМІ. Зокрема, в одному зі своїх інтерв’ю він назвав основні ЗМІ країни “опозиційною партією” і закликав їх мовчати.

До початку роботи на Трампа 62-річний Стів Беннон встиг попрацювати інвестиційним банкіром і продюсером в Голлівуді, а також послужити на флоті.

Фільми, які продюсував Беннон, відрізнялися консервативною спрямованістю. Вони в позитивному ключі показували Рейгана, Сару Пейлін і так званий “Рух бостонського чаювання”.

У 2012 році Беннон очолив новинний сайт Breitbart і пообіцяв перетворити його в “Huffington Post для правих”.

Breitbart пов’язаний з рухом “альтернативних правих” – alt-right – прихильники якого відкидають і ліву ідеологію, і традиційний консерватизм.

Сайт виступає за свободу слова і “право на образу”. Опоненти називають Breitbart расистським, антисемітським і шовіністичним ресурсом.

Ідеї ​​Стівена Беннона розходяться з уявленнями більшості республіканського істеблішменту. Деякі однопартійці навіть називали Беннона правим екстремістом і расистом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE