Politerno > Україна і світ > Гральний бізнес в Києві: нардеп розповів про мільярдні обороти – (Відео)

Гральний бізнес в Києві: нардеп розповів про мільярдні обороти – (Відео)

  • 5 Квітня, 2017
  • 1660 Переглядів
  • 0

Позафракційний народний депутат Борислав Береза розповів про мільярдні обороти в сегменті грального бізнесу в Києві.

Про це Борислав Береза розповів в інтерв’ю Politeka.

– Я знаю, що ви боролися з гральним бізнесом у себе в окрузі на Троєщині. Чим закінчилася ця боротьба? Або вона триває?

– Повністю побороти гральний бізнес не вдалося. Ми боролися з ним до тих пір, поки його остаточно не очолили правоохоронні органи. Про це можна говорити відверто.

Коли ми закриваємо гральний заклад, його опечатують, проводять протоколювання дій, вивозять, а через три години завозять все назад, можна подумати, що це збіг обставин. Але коли це відбувається регулярно …

Єдине досягнення, яке у нас є, це те, що ми скоротили кількість гральних закладів до межі. У нас є заклад, який ми закривали 17 разів.

Якщо раніше нам вдавалося закривати 5-6 закладів на добу, то зараз, коли ми закриваємо одне – це радість.

– Що ви робите, щоб закрити ці точки?

– Все дуже просто. За ці роки немає жодного розгромленого закладу. Ми викликаємо поліцію або веземо її з собою. Ми примушуємо поліцейських виконувати свої обов’язки. Вони повинні зафіксувати факт порушення.

Відповідно до закону, за таку діяльність передбачений штраф – 5 млн грн. Ви хоч раз чули, щоб такий штраф було сплачено? Ні. А ось рішення судів, які визнають ці дії незаконними, є. Завжди відбувалися оскарження і ці рішення скасовували. Але далі ще цікавіше. Проти тих правоохоронців, які закривали, порушують кримінальні справи. Це масове явище.

– Хто саме з правоохоронців кришує гральний бізнес?

– Це відбувається локально. На рівні начальників районів, відділень. Є різні органи. За руку ми нікого зловити не можемо.

Один з найяскравіших моментів. Ми на вулиці Басейна закрили заклад. Через чотири хвилини з’явилися представники прокуратури. Я говорю не тільки про поліцію. Правоохоронних органів багато. Приїжджає хто завгодно.

На сьогодні у нас в Деснянському районі від 40 до 60 гральних закладів, які ми закриваємо постійно. Але в сусідньому Дніпровському районі їх 240. Ось вам різниця, коли ти борешся, а коли – ні.

– А скільки їх по Україні?

– Я не знаю. Їх кілька десятків тисяч. Але оборот Києва в сірому сегменті грального бізнесу становить 400 млн грн в місяць і ми можемо говорити про 5 млрд грн обороту в рік.

У відео тема грального бізнесу починається з 21 хв 45 сек.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE