Politerno > Україна і світ > Bellingcat: В радіусі ураження літака був саме російський зенітно-ракетний комплекс “Бук” (Відео)

Bellingcat: В радіусі ураження літака був саме російський зенітно-ракетний комплекс “Бук” (Відео)

  • 5 Квітня, 2017
  • 1536 Переглядів
  • 0

Минуло три роки після катастрофи пасажирського “Боїнга” рейсу МН17 над Донбасом, проте залишається достовірною інформація, що єдиним “Буком”, який знаходився в радіусі ураження літака був саме російський “Бук”.

Така інформація оприлюднена у статті на сайті організації Bellingcat, що веде розслідування катастрофи, повідомила УП.

Експерти проаналізували фотографії капелана ВСУ Михайла Греділя, які були завантажені в мережу 15 липня 2014 за два дні до того, як був збитий рейс MH17. На одній із них був зображений ракетоносій “Бук” другого батальйону 223-го зенітно-полку, який базується в Стрию на заході України. До самої фотографії були прикріплені геотеги, які вказували, що знімки робили начебто поблизу Донецька.

 

 

Проте, проаналізувавши самі фотографії, експерти вказують, що вони не знімалися на сході України, а були зроблені на авіабазі в Миргороді на Полтавщині, в сотнях кілометрів від лінії фронту.

В Bellingcat вказують що у 2014 році Греділь двічі їздив у військові табори – у травні і липні і там зробив знімки.

Також у матеріалі присутне відео з пересуванням “Буків”, зроблене у 2014 році поблизу Миргорода.

Це, за словами експертів, ще раз підтверджує, що всі українські “Буки” були за сотні кілометрів від місця бойових дій, і відповідно від місця, звідки збили малазійський літак.

Зазначимо, міжнародна команда з розслідування катастрофи літака “Боїнг” рейсу МН17, що сталася 17 липня 2014 року, прийшла до висновку, що лайнер був збитий ракетою, випущеною з ЗРК “Бук”, доставленого з Росії на територію Донбасу, контрольовану бойовиками.

Слідчі збирають інформацію про двох фігурантів справи і називають їхні імена.  Також зазначається, що офіційно підозрюваних наразі немає.

В РФ у відповідь на оприлюднену доповідь заявили, що у ній не було жодних доказів.

Всеросійський центр вивчення громадської думки, провівши опитування, повідомив, що половина росіян (50%) вважає рейс MH17 жертвою нападу українських військових.

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів і 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE