Politerno > Україна і світ > Глава уряду Чечні Рамзан Кадиров користується найпросторішим бізнес-джетом в світі (Фото)

Глава уряду Чечні Рамзан Кадиров користується найпросторішим бізнес-джетом в світі (Фото)

  • 5 Квітня, 2017
  • 1591 Переглядів
  • 0

У березні співак і друг Рамзана Кадирова Тимур Юнусов, який виступає під псевдонімом Тіматі, опублікував у своєму інстаграмі фото з салону приватного літака.

Інтер’єр, який був відображений на фото, ідентичний салону бізнес-джета Airbus ACJ319 – одного з найшикарніших приватних літаків у світі. У нього самий просторий салон в світі серед літаків бізнес-класу, повідомив “Дождь“.

Співробітник компанії Airbus, переглянувши ще кілька фото з облікового запису Кадирова в Instagram, на яких зображений інтер’єр імовірно бізнес-джета, також заявив про схожість з салоном Airbus ACJ319.

 

 

Ціна Airbus ACJ319, за даними спеціалізованих сайтів, може досягати 80 мільйонів доларів. Наприклад, в складі авіапарку спеціального льотного загону “Росія”, який обслуговує російське керівництво, є два Airbus A319 з бортовими номерами RA-73025 і RA-73026, один з них обійшовся бюджету в 2,3 млрд руб., Другий – на 100 млн руб. дорожче (за даними реєстру федерального майна).

Кадиров ніколи не визнавав, що користується приватним літаком, але, якщо простежити за його публікаціями в соціальних мережах, виявиться, що глава Чечні це не особливо приховував. Фото і відео бізнес-джета нерідко з’являються в його інстаграмі. Номер борту глава Чечні не афішував. На одному з авіафорум Кадирову приписується борт з номером VQ-BVQ.

За даними трекінгових сайтів, цей номер дійсно належить бізнес-Джету Airbus A319-133. Згідно споттінговим фото, у цього літака – точно така ж ліврея, як і у джета, на якому подорожує Кадиров і його підлеглі (кілька разів на фото в соцмережах Кадирова відображений цей борт зовні).

За даними сайту Flightradar24.com на 20 березня, за останній рік з майже 140 польотів, здійснених цим літаком, 116 починалися або закінчувалися в Грозному. Якщо відстежити пересування джета, то можна зробити висновок про його аффільованість з Кадировим або з кимось із його наближених.

 

Rossiya Airbus ACJ319

 

У літаку обладнані вітальня, спальна кімната, офіс, ванна кімната, переговорна на 12 осіб з великим рідкокристалічним дисплеєм і засобами спеціального зв’язку.

“Особливістю інтер’єру літака стало застосування ексклюзивних компонентів в оформленні (рідкісні породи дерева, спеціальна обробка шкірою, мармур, дорогоцінні метали) в поєднанні з сучасними елементами оздоблення (спеціально розроблене об’ємне освітлення)”, – говориться в статті.

 

 

Зараз літаком керує російська компанія “ВіпДжет”. Це підтвердив її гендиректор Андрій Горохов. “Ми керуємо цим літаком, не маючи у власності ні літак, ні екіпаж”, – заявив він. Керуюча компанія займається техобслуговуванням літака, забезпеченням кожного рейсу, підготовкою екіпажу, страхує його і так далі, пояснив Горохів.

За його словами, тільки послуги його компанії обходяться власникові не менш ніж в 10 тисяч євро на місяць, не рахуючи витрат на паливо і техобслуговування. Заправка паливом на один політ, за словами Горохова, також обходиться в кілька десятків тисяч євро.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE