Politerno > Україна і світ > НАБУ шукає мільярд, відмитий “Краснолиманською” через “Центренерго” і “смотрящих” Кононенко

НАБУ шукає мільярд, відмитий “Краснолиманською” через “Центренерго” і “смотрящих” Кононенко

  • 5 Квітня, 2017
  • 1528 Переглядів
  • 0

Детективи Національного антикорупційного бюро України ведуть розслідування справи про розкрадання посадовими особами держпідприємства “Вугільна компанія” “Краснолиманська” держкоштів під час закупівлі та постачання вугілля для ПАТ “Центренерго”.

Про це повідомляють “Наші гроші“.

Йдеться про корупційні схеми навколо закупівель вугілля на 1,2 мільярд грн, які держпідприємство відмивало через “Центренерго” і приватні компанії так званих “смотрящих” від “Блоку Петра Порошенка”.

Справа про відмиті корупціонерами за допомогою службового становища державних коштів було відкрито за ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Розслідування за даними фактами НАБУ почало в липні минулого року. Станом на даний момент підозра нікому з фігурантів не вручена.

Раніше, 31 березня, НАБУ прийшло з обшуками в “Вугільну компанію “Краснолиманська”. Як писали тоді ЗМІ, обшуки були обумовлені зв’язками держпідприємства з такими компаніями, як: ТОВ “Дантрейд ЛТД” та ТОВ “Торговий дім – Ресурс”. Останні громадськість також пов’язує з обшуками, проведенеми НАБУ в грудні минулого року в офісі народного депутата від “Блоку Петра Порошенка” Сергія Тригубенка в бізнес-центр “Парус”.

Як відомо, за Сергієм Тригубенко закріпилася репутація колишнього “смотрящего” за вугільною галуззю в Україні, підзвітного Ігорю Кононенко, першому заступнику голови фракції БПП і бізнес-партнеру Президента України Петра Порошенка. Сьогодні новим “смотрящим” за українською вугільною промисловістю журналісти називають колишнього депутата Донецької обласної ради, підприємця з Тореза (Донецька область) Віталія Кропачева, який, згідно з повідомленнями в ЗМІ, взяти під контроль “Вугільну компанію “Краснолиманська” так і не зміг.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE