Politerno > Тернопільщина > Степан Барна: Колишні землі ТНЕУ передаються бійцям АТО абсолютно прозоро (Фото)

Степан Барна: Колишні землі ТНЕУ передаються бійцям АТО абсолютно прозоро (Фото)

  • 5 Квітня, 2017
  • 1922 Переглядів
  • 0

У середу, 5 квітня, відбулася друга черга вручення документів на земельні ділянки демобілізованим учасникам АТО за межами міста в напрямку автодороги Львів-Тернопіль. Участь у врученні взяв голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

Інформацію оприлюднив сайт Тернопільської ОДА.

“У Тернопільській області є приблизно шість тисяч демобілізованих учасників антитерористичної операції. Протягом останніх півтора роки наше завдання полягало в тому, щоб максимально забезпечити учасників АТО земельними наділами. У Тернопільській області уже видано понад 4 тисячі наказів щодо надання земельних ділянок у власність для наших бійців, і це один із найкращих показників в Україні”, – зауважив Степан Барна.

Водночас, як відзначив голова Тернопільської ОДА, одним з найбільш проблемних питань було забезпечення земельними ділянками військовослужбовців у Тернополі. Саме тому, щоб виправити цю ситуацію, була відпрацьована спільна стратегія передачі державної землі, яка перебувала у користуванні економічного університету, у розпорядження демобілізованих військовослужбовців.

У результаті 84 га було передано у розпорядження Держгеокадастру.
“Цю площу ми поділили на 833 ділянки – приблизно по 6 соток, і до нас уже надійшло майже 800 заяв від військовослужбовців на отримання таких земельних ділянок. Сьогодні ми вручаємо другу партію документів”, – зазанчив Степан Барна.
При цьому він наголосив, що найголовніше – це забезпечити прозорість та справедливість при розподілі землі для учасників бойових дій та родин загиблих в АТО військовослужбовців.

“Приємно відзначити, що поставлена задача нам вдалася. Сьогодні ми усі є свідками того, що в даному процесі повністю відсутня корупційна складова. Земельні ділянки розподіляються між бійцями чесно та прозоро, бо самі ж учасники АТО, активісти громадських організацій спільно з фахівцями Держгеокадастру в рекрутинговому центрі обласної державної адміністрації відбирають кандидатури людей, які повинні отримати ці земельні ділянки”, – зауважив Степан Барна.

 

[metaslider id=8313]

 

Нагадаємо, у березні для перших учасників АТО, які отримали у власність ділянки території в напрямку автодороги Львів-Тернопіль, було здійснено закріплення та встановлення меж цих земельних ділянок. Процедуру було проведено за участі працівників Державного підприємства “Тернопільський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою”.

З початку ініціативи надання земельних ділянок учасникам АТО (із земель СГ призначення) в Тернопільській області отримано й опрацьовано 4 741 звернення, видано 4 145 наказів щодо надання земельних ділянок у власність на площу 3 131,4 га. 2 100 учасників АТО вже отримали земельні ділянки у власність. Робота щодо першочергового забезпечення земельними ділянками учасників АТО триває.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE