Politerno > Україна і світ > Обласний суд міста Острава закрив фейкове “посольство ДНР”

Обласний суд міста Острава закрив фейкове “посольство ДНР”

  • 7 Квітня, 2017
  • 1300 Переглядів
  • 0

Обласний суд міста Острава Чешської республіки прийняв рішення про початок процедури ліквідації “представницького центру ДНР” що знаходиться на його території, повідомляє “УП“.

З другої спроби судове рішення було прийняте. Міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек вимагав судової заборони ще восени минулого року, але суд попросив доповнити скаргу і роз’яснити деякі твердження.

“Глава МЗС заявив, що створення цього об’єднання суперечить нормам міжнародного права, які згадуються в Конституції Чеської Республіки, зокрема, зобов’язання поважати територіальну цілісність інших країн”, – заявив представник чеського МЗС.

“Голові організації було надіслано  рішення ініціювати процедуру”, – прокоментував представник обласного суду в Остраві.

Громадянка Чехії Нела Лискова, яка є керівником центру написала на проросйському сайті: “В даний час я отримала документ про порушення провадження у справі про ліквідацію посольства Донецької народної республіки”

У міністерстві також зазначили, що Ліскова несанкціоновано використовувала титул “Почесний консул”, процедура призначення якого є прерогативою МЗС, таким чином обходячи закон по відношенню до Віденської конвенції про консульські відносини.

Звернем увагу, організатори “Представницького центру ДНР” в Чехії фінансуються Москвою та куріруються російськими установами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE