Politerno > Україна і світ > Оболонський райсуд Києва оголосив вироки “торнадівцям”

Оболонський райсуд Києва оголосив вироки “торнадівцям”

  • 7 Квітня, 2017
  • 1527 Переглядів
  • 0

Оболонський райсуд Києва засудив екс-командира розформованої роти патрульної служби міліції особливого призначення “Торнадо” Головного управління МВС України в Луганській області Руслана Онищенка, його заступника Миколу Цукура та ще 6 співробітників підрозділу до тривалих термінів позбавлення волі.

Про це повідомляє агенція “Інтерфакс-Україна“.

Зокрема, стало відомо, що Онищенко засуджений до 11 років позбавлення волі, Цукур – до 9 років, громадянин Білорусі Данило Ляшук – до 10 років, Ілля Холод – до 9,5 років.

Також екс-бійці Борис Гульчук, Максим Глєбов, Микита Куст засуджені до 9 років в’язниці кожен, а Анатолій Пламадяла – до 8 років позбавлення волі.
Крім того, бійці розформованої роти “Торнадо” Юрій Шевченко, Роман Іваш, Андрій Демчук, і Микита Свиридовський засуджені до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном – у Шевченко в 3 роки, і по 2 роки у інших.

Термін відбування покарання для Онищенка, Куста, Гульчука і Глєбова встановлений з 17 червня 2015 року, коли вони були затримані, у Цукурова і Холода – з 10 березня 2016 року, Ляшука – з 9 вересня 2015 року, у Пламадяли – з 13 квітня 2016 року.

При цьому на засуджених поширюється дія “Закону Савченко”, згідно з яким 1 день попереднього ув’язнення враховується як 2 дні терміну відбування покарання.

На чотирьох засуджених до умовного відбування покарання покладено додаткові зобов’язання, зокрема – прибувати в уповноважені органи, інформувати про зміну місця реєстрації, перебувати за місцем проживання у вечірній і нічний час доби і носити “електронний браслет”.

Як повідомлялося, 17 червня 2015 року в Луганській області було затримано і заарештовано судом 8 осіб, в тому числі сім – бійці роти “Торнадо”, включаючи їхнього командира Руслана Онищенка.

Представників батальйону “Торнадо” звинувачували у тому, що вони знущалися над затриманими.

Для всіх затриманих обрано судом запобіжний захід у вигляді арешту без застави. 18 червня 2015 року голова МВС Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти

Спецроту передислокували зі Станиці Луганської на базу МВС у Боярці в кінці літа – початку осені 2015 року. 10 березня 2016 року було затримано замкомбата Миколу Цукура і бійця Іллю Холода.

Вказане кримінальне провадження розглядалося в Оболонському райсуді Києва з кінця 2015 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE