Politerno > Україна і світ > Дебати між учасниками конкурсу на голову Суспільного мовлення (відео)

Дебати між учасниками конкурсу на голову Суспільного мовлення (відео)

  • 7 Квітня, 2017
  • 1606 Переглядів
  • 0
Зліва направо кандидати на посаду голови НСТУ: Зураб Аласанія, Олександр Зирін, Олександр Коваленко, Марек Сєрант, Олександр Зорка та Роман Вибрановський

10 квітня Наглядова рада Національного суспільного телерадіомовлення України має обрати голову НСТУ. На цю посаду є вісім кандидатів. Переможець наступні 4 роки визначатиме, яким курсом розвиватиметься Суспільне мовлення, вже як публічне акціонерне товариство, 100% акцій якого належить державі.

Щоб зробити конкурс більш публічним, Громадське разом з колегами з Громадського радіо, організували дебати між учасниками конкурсу. В дебатах взяли участь 6 з 8 кандидатів: Зураб Аласанія, Роман Вибрановський, Олександ Зирін, Олександр Зорка, Олександр Коваленко і Марек Сєрант.

Не знайшли можливості прийти на дебати Юрій Дараган і Олег Наливайко. Останній очолює Державний комітет телебачення і радіомовлення і після відставки Зураба Аласанії супроводжував фінальний етап перетворення Національної телекомпанії України. Медіаексперти вважають, що він є одним із фаворитів на цьому конкурсі, тож до нього було багато питань.

Дебати відбувалися в студії Громадського телебачення в режимі прямого ефіру; одночасно трансляція провадилася на хвилях Громадського радіо.

Питання до кандидатів були поділені на три блоки. В першому претендентів на крісло голови НСТУ просили розповісти свою візію Суспільного і пояснити, чому вони йдуть на цю посаду.

Зураб Аласанія бачить Суспільне мовником, незалежним як від влади, так і від олігархів. З цією тезою погоджується Роман Вибрановський, який додає, що здивований малою кількістю претендентів на цю дуже важливу для постмайданної України посаду.

Олександр Зирін хоче повернути НСТУ лідерські позиції на ринку, для чого йому потрібно «жорстко налагодити» виробництво і технічне оснащення. «Переобладнати обладнання» для якісної картинки обіцяє і Олександр Коваленко. Олександр Зорка вбачає в місії Суспільного бути «капілярами», якими ідеї громадянського суспільства «просочуються» до влади. «Деолігархічним і аполітичним» бачить суспільне мовлення Марек Сєрант, який наголошує на рівних квотах в ефірі для політиків і створені тематичних каналів за польським прикладом.

В другому блоці кандидатів просили дати відповідь, як би вони діяли в гіпотетичній ситуації, якби мізансцена з славнозвісним «вінком Януковича» повторилася з нинішнім найвищим посадовцем країни. З різною аргументацією всі учасники відповіли, що дали б цей епізод в ефір, навіть, якби якби Кабінет міністрів чи Адміністрація президента просили б цього не робити.

В заключній частині дебатів кандидати, на основі власних концепцій розвитку, розповідали як вони збираються зробити Суспільного мовника впливовим і популярним. А також мали можливість задати питання своїм суперникам.

На відео нижче можна подивитися найкращі моменти дебатів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE