Politerno > Україна і світ > Керівник управління Генпрокуратури не дав жодного звіту по справі Януковича (Відео)

Керівник управління Генпрокуратури не дав жодного звіту по справі Януковича (Відео)

  • 9 Квітня, 2017
  • 1490 Переглядів
  • 0

Керівник розслідування економічних злочинів Віктора Януковича слідчий прокуратури Дмитро Басов за півроку роботи не дав жодного звіту або прес-конференції.

Непублічний прокурор розлучився з дружиною, але продовжує жити з нею і навіть допомагає робити ремонт у новій елітній квартирі, йдеться в сюжеті ТСН.

У новоствореному департаменті Басову віддали справу Януковича, яку раніше розслідував Сергій Горбатюк. Але останньому дорікали за повільність. Той не приховував обурення і говорив про тиск. Прискорилися чи ні темпи слідства і чи відбувається воно взагалі – тепер дізнатися неможливо через закритість нового керівника.
 

 
Журналісти вирішили подивитися в декларацію Басова, і побачили там стандартні в 2015 році два недорогі авто, трохи грошей і невелику квартиру дружини. Зате за 2016 рік прокурор подав дивну декларацію – дружина кудись зникла, квартира також, проте він в ній продовжує насправді жити.

Тим часом виписка з реєстру Мін’юсту свідчить, що розлучена з прокурором дружина раптом набула елітну дворівневу квартиру в центрі Києва орієнтовною вартістю понад 200 тисяч доларів. І це сталося в січні поточного року, тобто коли вже сам Басов керував слідством у економічних злочинах Януковича.

Спілкуватися з пресою ні дружина, тепер офіційно розлучена, ні сам прокурор – не дуже налаштовані. “Пишіть запит до прес-служби. Я не збираюся з вами розмовляти. Вам щось незрозуміло?”, – відповідає він на питання журналістів про квартирах і деклараціях.

Генпрокуратура надала письмову відповідь на запит, де вказала, що відомості, надані Басовим, відповідають дійсності, і заявили, що Басов в декларації вказав, що живе по вулиці Бойчука, колишня Кіквідзе. Можливо, Басов оперативно доповнив свою декларацію, проте перевірити це неможливо – сайт Назк в черговий раз не працює.

ТСН направила запити в Назк і НАБУ з перевірки майнового стану прокурора.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE