Politerno > Україна і світ > У МЗС Росії зажадали від США чинити тиск на “партію війни” в Україні

У МЗС Росії зажадали від США чинити тиск на “партію війни” в Україні

  • 12 Квітня, 2017
  • 1393 Переглядів
  • 0

В ході візиту держсекретаря США Рекса Тіллерсона до Москви відбудуться переговори по ситуації на Донбасі і виконання Росією Мінських угод. У російському МЗС заявили, що хочуть чинити тиск на “партію війни” у владі України з боку США.

Про це йдеться в коментарі російського зовнішньополітичного відомства у зв’язку з візитом до Росії глави Державного департаменту США Рекса Тіллерсона.

“Особливо розраховуємо, що США зможуть, використовуючи свій вплив на владу України, нейтралізувати реваншистські настрої української “партії війни”. Вашингтон також міг би спонукати київську владу до неухильного виконання своїх зобов’язань по Мінським угодами, що є єдиним шляхом до врегулювання конфлікту, викликаного спробами націонал-радикалів насильно українізувати всі сфери життя цієї багатоетнічної країни”, – наголошується в повідомленні.

Крім цього, в МЗС РФ чекають “зрозумілих пояснень” лінії США по всьому комплексу питань забезпечення стратегічної стабільності і безпеки в Євро-Атлантиці.

“Що стосується двостороннього порядку денного, то довгий список подразників, котрі виникли з вини Вашингтону, не скорочується. За відсутності кроків зі зняття проблем, що накопичилися будуть потрібні заходи у відповідь на основі принципу взаємності.”, – підкреслили в російському зовнішньополітичному відомстві.

В цілому, в МЗС РФ розраховують, що Держсекретар США привезе міркування з усіх питань, що становлять спільний інтерес. “Ми готові до будь-якого розвитку подій, проте виходимо з переваги такої роботи, яка буде знижувати міжнародну напруженість, а не посилювати її. Налаштовуємося не на конфронтацію, а на конструктивну співпрацю. Сподіваємося, що цього ж хоче і американська сторона”, – йдеться в документі.

Як повідомлялось, Тіллерсон пообіцяв Порошенко, що США не будуть розмінювати Україну на Сирію. Держсекретар запевнив, що США підтримують територіальну цілісність України і наполягають на виконанні Мінських домовленостей.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE