Politerno > Україна і світ > Білий дім погрожує Кремлю ізоляцією у випадку відмови від запропонованої угоди по Сирії

Білий дім погрожує Кремлю ізоляцією у випадку відмови від запропонованої угоди по Сирії

  • 12 Квітня, 2017
  • 1598 Переглядів
  • 0

Прес-секретар Білого Дому Шон Спайсер заявив, що Росія буде ізольована, якщо США не зможуть досягти вигідної угоди щодо Сирії, яка буде відповідати їхнім національним інтересам.

Про це він заявив в ході брифінгу у вівторок, 11 квітня, передає РИА Новости.

“Але якщо ми не зможемо укласти угоду, яка буде відповідати нашим національним інтересам, тоді ми не будемо. У даному конкретному випадку, ніяких питань, що Росія буде ізольована”, – заявив Спайсер.

Він також додав, що Москва самоізолюється від світової спільноти, тому що ставить себе в один ряд з Сирією і КНДР, які, за його словами, є “державами-ізгоями”.

При цьому представник Білого дому зазначив, що Сполучені Штати готові до стратегічної співпраці з Росією для досягнення загальних цілей, наприклад, боротьби з ІГІЛ, однак вони не будуть відмовлятися від своїх принципів і цінностей.

У вівторок до Москви прибув держсекретар США рекс Тіллерсон. Очікується, що в середу він проведе переговори з главою МЗС Сергієм Лавровим. Однією з ключових тем переговорів стане сирійське питання.

Раніше, на зустрічі глав МЗС країн G7 Тіллерсон заявив, що США будуть шукати “стратегічні” рішення для деескалації насильства в Сирії. За його словами, координуватися з США “в інтересах Росії”.

Рекс Тіллерсон також звернувся до керівництва Росії з пропозицією зробити вибір: прийняти сторону США і країн-союзників по Сирії, або стати на сторону Ірану, Хезболли і сирійського лідера Башара Асада.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE