Politerno > Україна і світ > Благодатний вогонь з Єрусалиму прибув в Україну (відео)

Благодатний вогонь з Єрусалиму прибув в Україну (відео)

  • 15 Квітня, 2017
  • 1591 Переглядів
  • 0

Сходження Благодатного Вогню – найбільше чудо в християнському світі, що відбувається раз на рік у Єрусалимі і є свідченням Божої любові до людини. Не тільки православні християни, але і представники різних конфесій із хвилюванням чекають на цю подію кожен рік на Пасху.

Десятки тисяч християн з усього світу сьогодні зібралися на вулицях Старого Єрусалима в очікуванні Благодатного вогню, який щорічно спалахує напередодні православного Великодня в каплиці над Гробом Господнім у єрусалимському храмі Воскресіння Христового.

Паломники приходять у Старе місто із самого раннього ранку. Основна частина вірян проходить через Яффські ворота.

Храм Гробу Господнього – це архітектурний комплекс, що включає Голгофу з місцем Розп’яття Ісуса Христа, ротонду – архітектурну споруду з величезним куполом, під яким розташована Кувуклія (царська опочивальня) – каплиця, що знаходиться безпосередньо над печерою, де було поховано тіло Ісуса

Найбільш ранні згадки про сходження Благодатного вогню на Гроб Господній у Єрусалимі напередодні Воскресіння Христова зустрічаються у святих отців Григорія Нісського, Євсевія і Сільвії Аквитанської і датуються четвертим століттям.

За свідченням апостолів і святих отців, Божественне світло освітило Гроб Господній незабаром після Воскресіння Христа; першим свідком дива став апостол Петро.

У наш час сходження Благодатного вогню відбувається у Велику суботу зазвичай між 13 і 15 годинами єрусалимського часу, який збігається з київським.

Страсна п’ятниця – найскорботніший день у християн. У цей день у Єрусалимі проходить хресний хід по знаменитій дорозі Via Dolorosa – це той шлях, який пройшов Ісус Христос на Голгофу.

Делегація УПЦ Київського патріархату перед Великоднем першою доставила в Україну Благодатний вогонь з Єрусалима. Про це повідомили організатори поїздки на Святу землю з УПЦ КП.

Рейсовий літак із Благодатним вогнем прибув в термінал D аеропорту “Бориспіль” 15 квітня о 20:05. Його доправила делегація священнослужителів та мирян Української православної церкви Київського Патріархату.

Після приземлення літака у Києві делегація УПЦ КП передасть Благодатний вогонь громадам з різних куточків України та поспілкується із пресою.

Координатор акції передачі Благодатного вогню в Україні – митрополит Луцький і Волинський Михаїл – розповість про традицію великоднього Благодатного вогню та про участь української делегації у єрусалимській церемонії.

[metaslider id=10224]

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE