Politerno > Україна і світ > Підозрюваний у вбивствах на Майдані екс-беркутівець втік в Росію

Підозрюваний у вбивствах на Майдані екс-беркутівець втік в Росію

  • 15 Квітня, 2017
  • 1413 Переглядів
  • 0

Звільнений Апеляційним судом Києва экс-беркутівець Віталій Гончаренко та ще троє його колишніх колег втекли до Росії.

Про це, як повідомляє УП, він та інші колишні співробітники харківського батальону “Беркут” заявили, опублікувавши відеозвернення в Youtube, яке записали нібито на території Росії.

На відеозаписі екс-беркутівці Олександр Костюк, Владислав Мастега, Артем Войлоков і Віталій Гончаренко прочитали розписаний по ролях текст, заявивши, що у 2013-2014 роках вони “виконували свій конституційний обов’язок”, поскаржились на переслідування з боку влади, а також заявили, що “знаходитися в Україні їм стало просто небезпечно”.

Як повідомлялося, 6 квітня Апеляційний суд ухвалив рішення звільнити екс-“беркутівця” Віталія Гончаренка, підозрюваного у вбивстві 3 людей 18 лютого 2014 року під час Євромайдану, з-під варти під особисте зобов’язання.

Як відомо, Гончаренка разом з ще трьома екс-бійцями “Беркуту” затримали в червні 2016 року в Харкові. Усі четверо на момент затримання працювали у поліції.
Двох із них — Олександра Бєлова та Віталія Гончаренка — підозрюють у вбивстві трьох майданівців 18 лютого 2014 у Кріпосному провулку, ще двох — у тому, що вони скинули з колонади на вулиці Грушевського 20 січня 2014 року двох мітингувальників.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE