Politerno > Україна і світ > Чому так модно брехати про боротьбу з корупцією

Чому так модно брехати про боротьбу з корупцією

  • 19 Квітня, 2017
  • 1467 Переглядів
  • 0

Майже 50 кримінальних проваджень Національного антикорупційного бюро України стосуються корупції на 35 державних підприємствах.

Дивно, що НАБУ не може назвати точну цифру кримінальних справ. Можна було б зрозуміти, якби їх було 50 тисяч, то якось дивно не підрахувати точно пару десятків справ.

За попередніми оцінками, сумарні збитки, завдані цим підприємствам через корупційні правопорушення, перевищують 20 млрд. грн.

Цифра про мільярди страшна, якби не перше слово “за попередніми оцінками”. Що це за оцінки, на підставі чого і як вони будувалися. Або знову використовували “методі Стелі”.

А це вже відверта вигадка або скоріше гра слів. Як стверджують в НАБУ, за 2016 на рахунки держпідприємств повернуто 116 млн грн, розкрадання ще майже півмільярда гривень вдалося запобігти.

Що значить повернуто і як зрозуміти слова “вдалося запобігти”

А ось офіційні цифри.

За версією Держказначейства України “Конфісковані кошти та кошти, отрімані від реализации майна, конфіскованого за рішенням суду за Вчинення корупційного та пов’язаного з корупцією правопорушення”

За планом держбюджету в 2016 році повинен був отримати в казну 7 746 980 000 $ дол, а реально отримав за рахунок роботи НАБУ 164 978 грн і 48 копійок.

Сума грошей витрачена з держбюджету України на НАБУ багатократно перевищує суму отриманих грошей в держбюджету від боротьби з корупцією ..

Олександр Охрименко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE