Politerno > Україна і світ > Суд звільнив з-під арешту мільйони компаній Клюєвих

Суд звільнив з-під арешту мільйони компаній Клюєвих

  • 19 Квітня, 2017
  • 1729 Переглядів
  • 0

Київський апеляційний господарський суд 6 квітня скасував арешт 121,8 мільйонів гривень на рахунках трьох компаній українських політиків, братів Андрія та Сергія Клюєвих.

Про це, як повідомляє “24 канал” свідчить ухвала суду на сайті Єдиного реєстру судових рішень.

Зокрема, суд скасував рішення господарського суду Київської області від 23 вересня 2016 року, ухвалене в межах справи за позовом “Укрсоцбанку” про стягнення 4,2 мільйонів доларів, 161,7 тисяч євро та 8 мільйонів гривень (разом – в еквіваленті 121,8 мільйонів гривень) з ПАТ “Завод по обробці кольорових металів”, ТОВ “Київський торговий дім “Завод по обробці кольорових металів” і ТОВ “Торговый дом “Артемовский завод по обработке цветных металлов”.

Свої позовні вимоги “Укрсоцбанк” обґрунтовує заборгованістю ПАТ “Завод по обробці кольорових металів” за кредитним договором від 5 квітня 2013 року, поручителями у якому були два інших підприємства.

“Укрсоцбанк”, обґрунтовуючи клопотання про накладання арешту на кошти відповідачів, вказував на те, що “Завод по обробці кольорових металів” є учасником судових проваджень у спорах про стягнення з нього значних сум на користь інших кредиторів, зокрема, у справі за позовом “Промінвестбанку” на 161,6 мільйонів гривень.

Проте колегія Київського апеляційного господарського суду не погодилася з цим аргументом. Колегія зауважила, що сам лише факт порушення проти відповідача судових справ за позовами різних юридичних осіб не свідчить ні про те, що він перебуває у скрутному фінансовому становищі, ні про те, що вказані позовні вимоги будуть задоволені, ні про те, що завод, навіть у випадку задоволення всіх позовів, включаючи цей, не матиме можливості виконати рішення судів.

Окрім того, суд зауважив, що крім поручительства, боргові зобов’язання “Заводу по обробці кольорових металів” забезпечені іпотекою та заставами у вигляді будівлі цеху з виробництва мідної катанки на Донеччині та земельної ділянки під ним вартістю 35,8 мільйонів гривень; рухомого майно вартістю 72,8 мільйонів гривень; іншими майновими правами.

Як свідчать дані Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, станом на кінець 2016 року власником 38,1% акцій ПАТ “Завод по обробці кольорових металів” було ПрАТ “Укрпідшипник”, кінцевими бенефіціарами якого є брати Сергій та Андрій Клюєви.

Нагадаємо, Інтерпол оголосив главу Адміністрації Президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва і його брата – нардепа Сергія Клюєва – в міжнародний розшук.

У січні 2016 року Верховна Рада дала дозвіл на арешт Сергія Клюєва. Він проходить у кількох справах, у тому числі щодо махінацій із оформленням резиденції Януковича в “Межигір’ї”. У 2015 році Сергій Клюєв втік з України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE