Politerno > Україна і світ > Соцопитування: Тимошенко, Порошенко і Рабинович очолили президентський рейтинг

Соцопитування: Тимошенко, Порошенко і Рабинович очолили президентський рейтинг

  • 19 Квітня, 2017
  • 1959 Переглядів
  • 0

Якби вибори президента України відбувалися в середині березня, першою в рейтингу опинилася б Юлія Тимошенко, якій віддали перевагу 12,7% респондентів. На другому місці — чинний президент Петро Порошенко (11,3%), а на третьому – Вадим Рабинович (8,5%).

Четверте і п’яте місця розділили б Олег Ляшко (7,9%) і Юрій Бойко (7,2%). Про це свідчать найсвіжіші дані соціологічного опитування, проведеного експертами компанії Z&B Global. Далі в списку слідують Анатолій Гриценко (6,7%) і Андрій Садовий (5,2%). При цьому наголошується, що 14,1% опитаних вибрали варіант “інший кандидат”, а 12,3% не змогли відповісти.

Про це повідомив Newsone.

Ще 13,9% опитаних відповіли, що не стали б брати участь у виборах.

Якщо говорити про рейтинг підтримки політичних партій, результати свідчать про значні електоральні втрати з боку традиційних політсил.

Згідно з опитуванням, більшість виборців віддали б свої голоси за Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” (11,5% респондентів). На другому місці знову опинився Блок Петра Порошенка “Солідарність” (10%). Партія “За життя” (8,5%) і “Опозиційний блок” (8,1%) посіли третє і четверте місця відповідно.

Наступними в рейтингу виявилися Партія “Об’єднання “Самопоміч” (7,0 %), “Радикальна партія Олега Ляшка” (6,3 %) і партія “Громадянська позиція” (5,4%).

Також, згідно з результатами опитування, подолати п’ятивідсотковий бар’єр на виборах до парламенту зможуть Всеукраїнське об’єднання “Свобода” (3,7%) і Національний рух “Державницька ініціатива Яроша” (3,0%). 13,2% респондентів не змогли дати відповідь, а 19,2% відповіли, що не стали б брати участь у виборах.

Це дослідження проводилося компанією Z&B Global з 3 по 12 квітня 2017 року по всій території України (за винятком АР Крим і районів Луганської та Донецької областей, які входять у зону АТО). Всього опитано 2076 осіб. Очікувана середня помилка вибірки становить ± 2,2%.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE