Politerno > Україна і світ > Після виступу нардепів суддя переніс рогляд зпобіжного заходу для Мартиненка на ранок (фоторепортаж)

Після виступу нардепів суддя переніс рогляд зпобіжного заходу для Мартиненка на ранок (фоторепортаж)

  • 21 Квітня, 2017
  • 1794 Переглядів
  • 0

Суддя солом’янського райсуду Олександр Бобровник переніс розгляд клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) про обрання запобіжного заходу екс-нардепу Миколі Мартиненку на 10:00 22 квітня.

Таке рішення суддя оголосив після виступів адвокатів Матиненка та прокурорів САП.

Також суд заслухав 15 народних депутатів України та 4 міністри із складу уряду, котрі  висловилися за взяття на поруки колишнього нардепа Миколу Мартиненка, якого звинувачують у створенні злочинної організації та привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем.

Відповідні особисті заяви народні депутати від “Народного фронту” та члени уряду зробили сьогодні піздно увечері на засіданні Солом’янського районного суду Києва, який розглядає клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо обрання запобіжного заходу Мартиненку у вигляді арешту. Серед заявників – один із заступників голови ЦВК.

Зокрема в суді на захист Мартиненка виступали: Георгій Логвинський, Микола Княжицький, Олена Ледовських, Ігор Жданов, Микола Подберезняк, Андрій Тетерук, Федір Бендюженко, Олена Масоріна, Олена Бойко, Віталій Данілов, Віктор Єленський, Леонід Ємець, Хвіча Маперашвілі, Вадим Кривенко, Андрій Магера.

Екс-нардепа Миколу Мартиненка затримали за підозрою у розтраті грошей держпідприємства “СхідГЗК”.

Як повідомлялось, Солом’янський райсуд Києва повідомив про відмову адвокатам Миколи Мартиненка у відводі судді Олександра Бобровника.

Досудове розслідування встановило, що в період з 2013 року по 2016 рік злочинна організація у складі службових осіб ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат”, службових осіб “STEUERMANN Investitions und Handelsgesellschaft mbH”, а також групи осіб, які мали контроль над вказаними підприємствами, у тому числі Мартиненко, вчинила розтрату коштів ДП “СхідГЗК”.

Розтрата відбулася внаслідок неправомірного укладення та подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП “СхідГЗК” через австрійську компанію-посередника STEUERMANN.

“Державне підприємство, яке не мало права оголошувати конкурс на придбання урану, його провело. Виграла австрійська фірма, яка цей уран не видобувала. Гроші були перераховані з ДП в Австрію фірмі, бенефіціарами якої є наші підозрювані”, – пояснював керівник САП.

Сума збитків завданих державі оцінюється в 17,28 млн. дол. США.

За вчинення злочинів, інкримінованих Мартиненку, йому загрожує покарання у вигляді ув’язнення на термін від 8 до 12 років. У цій же справі детективи НАБУ затримали колишнього голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому у справі завдання збитків ДП “СхідГЗК”.

[metaslider id=11337]

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE