Politerno > Україна і світ > “Діамантбанк” визнаний банкрутом або відлуння арешту Мартиненка

“Діамантбанк” визнаний банкрутом або відлуння арешту Мартиненка

  • 24 Квітня, 2017
  • 1513 Переглядів
  • 0

Ще один банк визнаний неплатоспроможним і покине ринок банківських послуг. Рішенням Нацбанку від 24 квітня в ПАТ “Діамантбанк” введена тимчасова адміністрація.

Тимчасова адміністрація в “Діамантбанку” буде працювати один місяць – з сьогоднішнього дня до 23 травня 2017 року включно.

Фонд гарантування вкладів обіцяє пізніше повідомити, де вкладники Діамантбанку зможуть отримати свої гроші. На сьогодні офіційно встановлена ​​сума гарантованого відшкодування за вкладами становить 200 тис. грн.

Гарантії Фонду поширюються на фізичних осіб, в тому числі фізичних осіб-підприємців.

На сьогодні тимчасова адміністрація працює в п’яти банках. Більше 80 банківських установ проходять процедуру ліквідації.

Глава правління Діамантбанку Олег Ходачук пов’язує неплатоспроможність фінансової установи з затриманням екс-депутата і одного з ключових акціонерів банку нардепа Мартиненка.

Про це він повідомляє на своїй сторінці в Facebook: “Шановні друзі, колеги!

Вимушений Вас поінформувати, що з сьогоднішнього дня в Діамантбанку введена тимчасова адміністрація.

Ми виконували програму докапіталізаціі банку в повному обсязі станом на початок року. На 1 квітня акціонери не встигли виконати єдину суттєву вимогу – докапіталізувати банк на суму 750 млн грн. Я особисто планував брати участь в докапіталізаціі і поклав на свої рахунки в Діамантбанку суму еквівалентну 83 млн грн. Звичайно тепер вона теж “під Адміністрацією” і для мене це надсуттєві втрати.

Нам дали строк на продовження терміну докапіталізаціі і в мене була впевненість, що ми встигнемо докапіталізувати банк.

Але останнім пострілом в нас став арешт акціонера банку Мартиненка Миколи Володимировича. Безвідповідальність в цьому плані регулюючих та правоохоронних органів призвела до паніки серед клієнтів і, як результат, введення тимчасової адміністрації.

За останні два роки ми пережили низку інформаційних атак, які супроводжувались та підтримувались “журналістами”, засобами масової інформації, банками-конкурентами.

Під час цих атак ми втратили приблизно 1,5 млрд грн ліквідності. Впевнений, жоден банк нашого розміру вже давно б цього не витримав. Але завдяки переліквідності банку, консервативній політиці в проведенні активних операцій, професійному колективу нам вдавалось втримувати ситуацію.

Я дуже вдячний за це найпрофесійнішому банківському колективу – колективу “Діамантбанку”.

Чому так сталось?

Остання комплексна перевірка НБУ, яка проводилась на початку цього року, підтвердила наявні проблеми банку із-за високого обсягу кредитів акціонерам, які видавались з 2002 по 2013 рік, відсотки за якими “не обслуговувалися з моменту видачі кредиту”.

Протягом років, (з середини 2013 року), що я тут працюю, команді вдалось стабілізувати ситуацію, забрати великий обсяг майна на баланс банку, зупинити видачі інсайдерських кредитів, примусити акціонерів докапіталізувати банк живими грошима на 300 млн грн.

Ми були впевнені, що нам вдастся спасти банк і акціонери докапіталізують його ще на 750 млн грн. Будь в нас більше часу і якщо б не відбулось арешту Мартиненка М.В. в минулий четвер, з банком все було б гаразд. Натомість -отримали додаткову проблему на бюджет країни та тисячі людей без грошей.

Навіть на момент введення адміністрації на коррахунку залишалося 150 млн грн коштів. В нас великий обсяг майна та активів на балансі, нерухомість, бази відпочинку, бізнес-центри, готелі.

Відповідальне ставлення до цього працівників фонду гарантування дозволить покрити левову частину зобов’язань клієнтів.

Я вдячний всім, хто нас підтримував і вірив. Ми не мали жодної думки про те що “ляжемо”. Ми не займались виведенням коштів, “обналом”, сумнівними операціями ані під час мого керівництвом банку, ані в останні дні перед введенням адміністрації.

Дякую всім. І запевняю Вас, що ми пильно будемо стежити за всіма діями адміністратора і не дамо за безцінь “розтащити” банк.”.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE