Politerno > Україна і світ > Турчинов: відповідальність за підрив авто ОБСЄ лежить на Росії

Турчинов: відповідальність за підрив авто ОБСЄ лежить на Росії

  • 24 Квітня, 2017
  • 1574 Переглядів
  • 0

Відповідальність за загибель члена моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі несе військово-політичне керівництво Росії.

Таку заяву секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова оприлюднила прес-служба РНБО.

“Цей підрив є спланованим терористичним актом, скерованим проти місії ОБСЄ на Донбасі. Повну відповідальність за цей терористичний акт несе військово-політичне керівництво РФ, яке повністю контролює окуповану територію Донбасу. Жодні дії гібридних військ не відбуваються без узгодження з російським Генштабом”, – наголосив він.

Турчинов зазначив, що міна, на якій 23 квітня підірвався автомобіль зі спостерігачами ОБСЄ, була закладена бойовиками російсько-терористичних угруповань.

“Одним із завдань, яке відпрацьовували терористи під час підриву автомобіля СММ ОБСЄ – це призупинення патрулювання окупованої території для масштабного та неконтрольованого переміщення російського озброєння та військової техніки, з ціллю подальшої підготовки масштабних військових провокацій”, – повідомив секретар РНБО.

Він заявив, що про маршрут слідування представників ОБСЄ було попереджено російських військових представників в СЦКК та підконтрольні їм незаконні військові формування, які надали відповідні гарантії безпеки представникам ОБСЄ.

За словами Турчинова, заява міністра закордонних справ Сергія Лаврова про необхідність негайного пошуку винних є “блюзнірською та цинічною, тому що винні в цьому теракті знаходяться в Кремлі і несуть повну відповідальність за кров, як представників ОБСЄ так і українських військових і цивільних громадян”.

Як повідомлялося, 23 квітня в районі населеного пункту Пришиб на території ОРЛО підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, в результаті чого один з членів місії загинув, двоє доставлені в лікарню.

Пізніше стало відомо, що загиблий – медпрацівник із США, поранення отримали громадяни Німеччини та Чехії.

За вказаним фактом управління Служби безпеки України в Луганській області відкрило кримінальне провадження за статтею “Терористичний акт, що призвів до загибелі людини”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE