Politerno > Україна і світ > Місячний пейзаж звичайне явище для “Бурштиновой республіки”, – Борислав Береза

Місячний пейзаж звичайне явище для “Бурштиновой республіки”, – Борислав Береза

  • 25 Квітня, 2017
  • 1794 Переглядів
  • 0

Такий місячний ландшафт звичайне явище для “Бурштинової республіки”.

Варварський видобуток бурштину в Житомирській, Рівненській та Волинській областях призводить не тільки до того, що близько 300 тонн цінного каменю видобувається без будь-яких надходжень в бюджет, а потім контрабандою вивозиться з країни, але і в наслідок цього “вбивається” українська земля.

Зараз бурштинова лихоманка настільки затуманила мізки українцям, що вони ще не усвідомили перспективи життя в цій глиняній пустелі з порушеною екологією. Все в ім’я золотого тільця. Вірніше бурштинового. Ну і треба визнати, що цей незаконний бізнес вигідний багатьом правоохоронцям, чиновникам різних рівнів і митно-прикордонній мафії.

Всі вони, на різних етапах, мають свою долю з незаконного бурштинового видобутку. А що залишиться у спадок нащадкам їх мало цікавить. Адже живуть ці тимчасові виконавці сьогоднішнім днем ​​і особистими інтересами. І це не Путін робить, а українці. Так що звалити провину на когось іншого не вдасться.

Сидять на цьому “бізнесі”, як звичайні громадяни, так і високопоставлені чини. Правоохоронці ж, замість того щоб припинити варварський видобуток, його просто контролюють. А потім ми дивуємося, що держава втратила монополію на насильство. Так вона, в особі правоохоронців, просто не хоче його відновлювати.

І тільки не треба розповідати про складну ситуацію. Просто в каламутній воді легше рибу ловити, а на неврегульованій ситуації з видобутку бурштину легше збагачуватися всім, хто до цього причетний.

Про майбутнє України вони думають. Тільки про своє особисте майбутнє.

Борислав Береза

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE