Politerno > Україна і світ > Міністр не виключає ймовірність зупинки Луганської ТЕС та припинення водопостачання (Відео)

Міністр не виключає ймовірність зупинки Луганської ТЕС та припинення водопостачання (Відео)

  • 26 Квітня, 2017
  • 1439 Переглядів
  • 0

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик не виключає можливість зупинки Луганської ТЕС, розташованої в місті Щастя, про це він сказав під час спілкування з журналістами в кулуарах Кабміну.

Трансляцію вів телеканал “112 Україна“.

Причиною такого рішення може стати відсутність можливості постачання антрациту на ТЕС у Щасті – для цього немає відповідної логістики.

“На сьогоднішній день на антрацитній групі у нас працює тільки “Луганка”. Зараз у нас йде питання води, водоканалу, не йде оплата. І одне з питань, яке буде стояти в Мінську сьогодні, це в тому числі, ми з одного боку не можемо на “Луганку” забезпечити антрацитною групою вугілля, немає маршрутів постачання, крім неконтрольованої території, або на території Росії, ми розглядали таку можливість, і після того, ми повинні відключати водоканал, який йде на неконтрольовану ситуацію”, – пояснює міністр.

“Якщо не буде вирішено це питання, то це буде стояти дуже гостро. Може бути таке, що ми зупинимо “Луганку”, – додав він, пояснивши, що з боку підконтрольної території брак електроенергії може компенсуватися за рахунок Сєвєродонецької ТЕС – там можна включити блок на газовому вугіллі, а також частково за рахунок Слов’янської ТЕС.

Раніше сьогодні Насалик анонсував запуск 4-го енергоблоку Трипільської ТЕС для роботи на газовому вугіллі.

18 квітня Слов’янська ТЕС, яка розрахована на роботу на антрацитному вугіллі, 18 квітня зупинила свою роботу через відсутність палива. Раніше призупинили роботу Придніпровська, Трипільська, Зміївська та Криворізька ТЕС.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE