Politerno > Тернопільщина > Степан Барна: кошти від перевиконання митного збору, будуть спрямовані на покращення стану доріг

Степан Барна: кошти від перевиконання митного збору, будуть спрямовані на покращення стану доріг

  • 26 Квітня, 2017
  • 1466 Переглядів
  • 0

Перевиконання плану митного збору дає можливість спрямувати кошти на реконструкцію та ремонт доріг в області. Тому важливо, щоб якомога більше підприємців розмитнювалися на Тернопільській митниці. На цьому при спілкуванні з головами райдержадміністрацій та головами територіальних громад на засіданні колегії акцентував голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Про це йдеться на сайті Тернопільської обласної ради.

“Для нас пріоритетом розвитку області залишається будівництво доріг. Тому наша стратегія сьогодні – спільно з керівництвом митниці мобілізувати всіх зареєстрованих в області підприємців, щоб вони здійснювали розмитнення у нас. А також переконати підприємців з інших областей, що вони зможуть комфортніше і швидше розмитнюватися саме на Тернопільщині. Тому маю окреме доручення до всіх голів райдержадміністрацій, голів об’єднаних територіальних громад активно працювати в цьому напрямі”, – наголосив очільник ТОДА.

При цьому він звернув увагу на позитивну тенденцію в даній сфері за підсумками І-го кварталу 2017 року – перевиконання митного збору складає понад 65 млн. грн., що дає можливість щонайменше 32,5 млн. грн. спрямувати на будівництво доріг в Тернопільській області.

“Ми й надалі будемо сприяти в питаннях можливості виділення додаткових коштів на ремонт доріг й працюватимемо над стратегією співфінансування цих програм. Відповідні доручення з боку обласної державної адміністрації Служба автомобільних доріг уже отримала. Тепер потрібно тільки напрацювати спільну стратегію, яка дозволить в короткий термін вирішити питання впорядкування і ремонту доріг”, – зауважив Степан Барна.

Нагадаємо, з 1 вересня 2015 року в деяких областях України започаткували митний експеримент. Він, власне, передбачає можливість спрямування частини коштів отриманих від митного збору на покращення стану доріг в області. Тернопільщина до цього процесу приєдналася з січня 2017 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE