Politerno > Україна і світ > НАБУ починає боротьбу з корупцією в медицині – Ситник

НАБУ починає боротьбу з корупцією в медицині – Ситник

  • 28 Квітня, 2017
  • 1806 Переглядів
  • 0

У Національному антикорупційному бюро найближчим часом з’явиться підрозділ, що спеціалізуватиметься на розслідуванні кримінальних справ у сфері охорони здоров’я.

Про це, як повідомляє кореспондент Укрінформу, повідомив директор відомства Артем Ситник після підписання меморандуму про співпрацю НАБУ і МОЗ, .

“Заплановано створення окремого підрозділу детективів, який спеціалізуватиметься на розслідуванні кримінальних проваджень, що стосуються корупції в закладах охорони здоров’я”, – сказав Ситник.

За його словами, найближчим часом має бути призначено 50 детективів, які пройшли конкурсний відбір і увійдуть до новоствореного підрозділу НАБУ. Ситник також запевнив, що Міністерство охорони здоров’я в особі НАБУ має надійного партнера.

“Багато хто вважає, що топ-корупція, розслідуванням якої займається НАБУ, – це щось далеке від щоденного життя, що викриття та знищення корупційних схем на державних підприємствах, у сфері держзакупівель і тендерів жодним чином не впливає на необхідність «дякувати лікарю чи викладачеві». Ситуація, що склалася у сфері медицини і охорони здоров’я, доводить протилежне: корупція може вбивати, забирати життя. Тому боротьба з корупцією стосується кожного, і лише спільними зусиллями ми можемо вилікувати Україну від цього ганебного явища”, – зауважив Ситник.

Читайте також: ГПУ відкрила проти Супрун кримінальні виробництва – Ситник.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE