Politerno > Україна і світ > CNN: Путін і Трамп обговорили боротьбу з тероризмом і особисту зустріч на саміті G20

CNN: Путін і Трамп обговорили боротьбу з тероризмом і особисту зустріч на саміті G20

  • 3 Травня, 2017
  • 1284 Переглядів
  • 0

Президенти РФ і США Володимир Путін і Дональд Трамп в телефонній розмові обговорили координацію дій двох країн у боротьбі з тероризмом в Сирії, ситуацію навколо ядерних загроз КНДР та можливість організації нової зустрічі у контексті  саміту G20 на початку липня.

Білий дім назвав телефонну розмову між Володимиром Путіним і Дональдом Трампом “дуже хорошою”, в той час як Кремль був більш стриманий у своїй оцінці, повідомляє ИНО tv.

Президенти обговорили перспективи об’єднання зусиль по боротьбі з тероризмом в Сирії, зійшлися в необхідності зосередитися на дипломатії у врегулюванні ситуації на Корейському півострові, а також обговорили можливість особистої зустрічі на полях саміту G20 в Гамбурзі в липні.

Володимир Путін і Дональд Трамп поговорили по телефону всього кілька годин тому. Тільки що ми отримали з Білого дому подробиці з приводу того, що вони один одному сказали.

В офіційній заяві сказано, що вони говорили про Сирію і що розмова була – цитата – “дуже хорошою” і включала обговорення зон безпеки або ослаблення напруги в Сирії. Це був їх перший розмова з тих пір, як Москва розкритикувала американський удар по авіабазі в Сирії минулого місяця.

Давайте звернемося до Москви. Наш старший міжнародний кореспондент Метью Чанс зараз знаходиться там і розповість нам про це, а також про зустріч з німецьким канцлером. Але давайте почнемо з цієї розмови. Білий дім назвав його “дуже хорошою”. Що чути з Москви, з Кремля?

Метью Чанс, старший міжнародний кореспондент CNN: У мене тут є витяги з відповіді Кремля, і вони не говорять “дуже хороша”, вони кажуть, що бесіда була діловою і конструктивною, що наводить на думку про зовсім інший, набагато більш формальну атмосфеуі, ніж це передбачає заява Білого дому.

Однак Кремль в своїй заяві підтверджує тему розмови. Акцент дійсно був зроблений на ситуації в Сирії і перспективі координування дій США і Росії в боротьбі з міжнародним тероризмом.

Звичайно, ми чули про це безліч разів і раніше – про ідею, що військові сили Росії і Сполучених Штатів можуть якимось чином об’єднатися для спільного здійснення своєї волі в Сирії. Це вже обговорювалося в минулому, але насправді ніколи не доходило до реалізації.

Також вони обговорили те, що вони назвали “небезпечною ситуацією” на Корейському півострові. Вони погодилися працювати спільно і спробувати сконцентруватися на дипломатії, щоб врегулювати ситуацію. Такі спроби зосередитися на дипломатичних зусиллях раніше теж робилися.

Новою, на мій погляд, стала ідея особистої зустрічі. Раніше в Кремлі постійно говорили – послухайте, час для особистих зустрічей зараз невідповідний.

В ході цієї телефонної розмови вони обговорили можливість особистої зустрічі в кулуарах саміту G20 в Гамбурзі 7-8 липня. Так що є можливість, що особиста зустріч між двома президентами нарешті відбудеться в липні у зв’язку з самітом G20.

Матеріал надано CNN International.

Дата виходу в ефір 02 травня 2017 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE