Politerno > Україна і світ > Путін вперше публічно заговорив про геїв в Чечні

Путін вперше публічно заговорив про геїв в Чечні

  • 5 Травня, 2017
  • 1706 Переглядів
  • 0

Президент Росії Володимир Путін пообіцяв розібратися в ситуації з правами геїв в Чечні.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Уповноваженій з прав людини Тетяні Москальковій він пообіцяв поговорити з генеральним прокурором, міністром внутрішніх справ Чечні, щоб вони роз’яснили йому ситуацію з порушенням прав гомосексуалістів в республіці.

Таким чином, російський президент вперше публічно торкнувся ситуації з правами геїв в Чечні.

Москалькова попросила Путіна створити міжвідомчу робочу групу, яка могла б в центральній частині, а не на території Чечні, приймати звернення від громадян, якщо такі будуть. Вона пояснила, що перевірка ускладнена тим, що постраждалі люди не готові назвати свої імена.

Нагадаємо, що про переслідування геїв в Чечні написали російські ЗМІ. “Нова газета” з посиланням на неназвані джерела в правоохоронних органах Чечні повідомила, що у затриманих, яких запідозрили в гомосексуалізмі, дуже мало шансів залишитися в живих. За даними газети, щонайменше трьох із затриманих вже немає в живих.

Як відомо, прес-секретар глави Чечні Альва Карімов назвав брехнею повідомлення в ЗМІ щодо переслідування в республіці чоловіків гомосексуальної орієнтації.

“Публікація, що з’явилася  – це абсолютна брехня – не можна затримувати і гнобити того, кого просто немає в республіці”, – заявив Карімов.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE