Politerno > Україна і світ > КОРД треба розпустити, поки не пізно (Відео штурму офісу ОУН)

КОРД треба розпустити, поки не пізно (Відео штурму офісу ОУН)

  • 11 Травня, 2017
  • 1711 Переглядів
  • 0

Вчорашні події 9 травня показали, що поліція ще не готова гідно реагувати на складні інциденти.

Так, багатьох містах поліція дійсно зуміла дати висловитися представникам різних політичних поглядів, і водночас запобігти великим сутичкам. Але декілька скандальних випадків брутальних заполітизованих дій правоохоронців геть перекреслили усі здобутки.

Мова, перш за все, про інциденти в Дніпрі та Києві.

В Дніпрі під час побиття проукраїнських активістів виявилося, що разом з “тітушками” на Вілкула працює і поліція. А в Києві виявилося, що правоохоронці ладні піти на незаконні дії, щоб не допустити мирних проукраїнських контрдемонстрацій. Навіть мені разом з активістами не дозволяли вільно ходити з державним прапором по місту, ті тушки у контакті з поліціянтами.

І якщо по ситуації в Дніпрі через реакцію Бориса Філатова керівництво МВС почало все ж реагувати, то по кривавому побиттю і катуванню ОУНівців жодної реакції досі немає.

Нагадаю, що спершу всупереч законодавству (ст. 340 ККУ) поліція не дала ОУНівцям провести контрдемонстрацію, заблокувавши їх у будівлі. Потім після дрібних правопорушень з боку декількох з них (кидали димові шашки з вікна), хтось з очільників поліції видав наказ спецпризначенцям взяти штурмом офіс ОУН в цьому будинку. В результаті близько 20 людей були жорстоко побиті і катовані. Дівчат тягали за волосся і кидали об стіни, а чоловікам били по головах і змушували ходити на колінах. Відеозапис початку побиття і відео свідчення постраждалих є в відкритому доступі.

Чому так вчинили спецпризначенці?

Бо “КОРД” (Корпус Оперативно-Раптової Дії) складається зі спецпризначенців Януковича-Захарченка. Котрі ненавидять Майдан, але котрих Аваков після Майдану пообіцяв не чіпати в обмін на вірність. Як бачимо, КОРДівці тепер радо користаються обіцянкою і мстяться скрізь, де можуть.

Спецпідрозділи, котрі діють протизаконно та безкарно – це і є “Беркут”. Краще їх розпустити зараз, аніж завтра вони, як це вже було, підуть вбивати.

Ігор Луценко. депутат ВР

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE