Politerno > Україна і світ > Після фільму про вбивство Шеремета в Нацполіціі заявили, що слідством повинні займатися не журналісти, а детективи

Після фільму про вбивство Шеремета в Нацполіціі заявили, що слідством повинні займатися не журналісти, а детективи

  • 11 Травня, 2017
  • 1566 Переглядів
  • 0

Слідство перевірить і дасть оцінку фактам, оприлюдненим у фільмі журналістів “Слідство Інфо” про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це заявив заступник глави Нацполіціі Костянтин Бушуєв, передає “Інтерфакс-Україна”.

При цьому він підкреслив, що займатися розслідуванням повинні не журналісти, а слідчі.

“Дані матеріали однозначно будуть вивчені в рамках проведення досудового розслідування за вказаними кримінальними виробництвам, а також буде дана відповідна оцінка в рамках процесуального кодексу. Що стосується оцінки цих матеріалів, компетентним здійснювати такі оцінки є саме той слідчий або група слідчих, які здійснюють досудове розслідування у вказаній кримінальній справі”, – сказав Бушуєв.

При цьому він підкреслив, що “будь-які оцінки в рамках будь-якого кримінального провадження повинні надаватися виключно компетентними особами, в першу чергу наділеними законом цими повноваженнями”.

Як відомо, журналістами “Слідство.Інфо” опублікувално першу частину фільму-розслідування про вбивство журналіста Павла Шеремета. Найцікавіше в ньому, що при закладення вибухівки під авто Шеремета ймовірно поруч знаходився співробітник СБУ. Хоча в спецслужбі це вже спростували.

Також повідомлялось, що Міністерство внутрішніх справ викликає на допит авторів фільму-розслідування “Вбивство Павла” й Ігоря Устименка у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE