Politerno > Україна і світ > Посол Франції: Масової трудової міграції в ЄС потрібно боятися Україні, а не Європі

Посол Франції: Масової трудової міграції в ЄС потрібно боятися Україні, а не Європі

  • 13 Травня, 2017
  • 1821 Переглядів
  • 0

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон заявляє, що Франція вітає надання громадянам України безвізового режиму з країнами-членами Європейського Союзу.

Про це Дюмон сказала в коментарі журналістам в Києві.

За її словами, Франція на різних етапах підтримувала надання Україні безвізового режиму з ЄС і вітає рішення Ради ЄС з цього питання.

“Ми, звичайно, дуже раді. Ми давно чекали 11 травня, і зараз вже наближаємося до кінця. В принципі, це означає, що вже з 11 червня візи (на короткий термін перебування в ЄС – ред.) на три місяці будуть не потрібні для українців з біометричним паспортом”, – сказала Дюмон.

На запитання, чи не лякає Європу перспектива можливого масового напливу українців в подальшому, вона відповіла: “Це, знаєте, не нам боятися, а української влади. Я знаю, що вони дивляться на це серйозно, оскільки якщо Україна втратить свою робочу силу, то це проблема, в першу чергу, для України”.

На думку посла, “для України це було б дійсно проблематично”, оскільки країна щорічно і так “втрачає” багато людей. “Потрібно знайти вихід з цього. А вихід – це реформи. Це міняти країну, щоб люди захотіли залишатися тут”, – вважає Дюмон.

В цілому ж, переконана посол, рішення про безвізовий режим для України – це “дуже хороший знак”. При цьому як великий позитив для України Дюмон зазначила збіг у часі прийняття рішення по безвізу і проведення міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення” в Києві.

На її думку, це показує, що в країні відбуваються позитивні процеси, що “країна відкривається і вже дивиться в бік Заходу”. Також в контексті “Євробачення” посол відзначила важливість успішного проведення конкурсних заходів до їх завершення.

“Для України дуже важливо, щоб все пройшло добре, щоб показати приємне, цікаве, відкрите обличчя України. Це величезний шанс для України показати себе такою, якою вона є”, – сказала Дюмон.

“Це хороші дні для України, і я дуже рада, що процес йде, і французька влада це підтримує”, – уклала посол.

Як повідомлялось, 11 травня, Рада ЄС прийняла рішення, яким остаточно затвердив надання громадянам України безвізового режиму з країнами-членами Європейського Союзу.

Рішення 17 травня мають підписати президенти Європарламенту та Ради ЄС. Після підписання законодавчий акт повинен бути оприлюднений в Офіційному журналі ЄС, за 20 днів після цього він вступить в силу.

Читайте також: У містах України підняли прапори Євросоюзу в честь затвердження Угоди про безвізовий режим (Фоторепортаж)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE