Politerno > Україна і світ > S&P: до 2020 року Україна повинна віддати 20 мільярдів доларів боргів

S&P: до 2020 року Україна повинна віддати 20 мільярдів доларів боргів

  • 13 Травня, 2017
  • 1642 Переглядів
  • 0

Більш ніж у 20 млрд доларів, або близько 21% ВВП (у 2017 році) оцінює міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings виплати Україною основної суми боргу та відсотків за зобов’язаннями протягом 2017-2020 років.

Про це, як передає “Інтерфакс-Україна“, повідомляється в огляді S&P.

Агентство очікує, що Україна повністю виконає свої короткострокові зобов’язання щодо суверенного боргу в 2017 році (2,6 млрд доларів) і в 2018 році (3,9 млрд доларів), враховуючи кошти офіційних кредиторів, наявні резерви іноземної і національної валюти НБУ, а також здатність уряду залучати фінансування на внутрішньому і зовнішньому ринках.
S&P також очікує в цьому році успішного розміщення українським урядом єврооблігацій, що надасть змогу протестувати ситуацію на ринку.

Зокрема, повідомляється в огляді агентства, виплати зобов’язань у 2019 році в сумі 7,5 млрд доларів – головним чином основної суми боргу за суверенними єврооблігаціями і виплати міжнародним фінансовим інститутам, зокрема 1 млрд доларів USAID – залежать від здатності уряду проводити реформи, визначені програмою МВФ, і здатності рефінансувати частину боргу з допомогою коштів, залучених на міжнародних ринках.
Як повідомлялося, S&P Global Ratings 12 травня підтвердило довгострокові і короткострокові рейтинги України в іноземній і національній валюті на рівні “B-B”.

Прогноз за довгостроковими рейтингами – “стабільний”. Рейтинг України за національною шкалою підтверджено на рівні “uaBBB-“.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE