Politerno > Україна і світ > Відео початку стрілянини в Кам’янському за участю “охорони Яроша”

Відео початку стрілянини в Кам’янському за участю “охорони Яроша”

  • 15 Травня, 2017
  • 1738 Переглядів
  • 0

Ті, хто стверджує, що поганого піару не буває, мабуть, ніколи не були на місці керівника політичної сили, вимушеного віддуватися за дурість одного зі своїх близьких соратників.

Ситуацію досліджував Обозреватель

Саме в такий делікатній ситуації опинився нардеп Дмитро Ярош, чия партія “Державницькап ініціатіва Яроша” (ДІЯ) влипла в гучний скандал через інцидент з розстрілом таксиста, який вчинив в Кам’янському (Дніпропетровська область) один з її членів і особистий охоронець Яроша Михайло Навроцький.

У ДІЯ вже заявили про те, що не перешкоджатимуть торжеству правосуддя і готові надавати всю можливу допомогу постраждалому

Хто стріляв

Згідно з первинною версією подій, основним винуватцем події був зовсім не Навроцький, а його однопартієць Роман Малісевіч. У викладі місцевих ЗМІ, інцидент виглядав наступним чином. Таксист, що підібрав трьох пасажирів, відмовився відповідати на їх вітання “Слава Україні!”.

На записі, зробленому відеореєстратором, чутні звуки пострілів і видно, як таксиста б’ють палицею і ногами.


Після цього вони силою вирішили почути відповідь. Два пасажири завдали удари водієві ззаду, коли той відвернувся за грошима, щоб відрахувати здачу. А їм на підмогу прийшов ще один учасник конфлікту. Уже в розпалі сварки розсерджені пасажири почали бити машину.

Далі, за відомостями журналістів, в хід пішла зброя, водієві таксі прострелили обидві ноги. Незабаром на місце події приїхали інші таксисти, і один з них також отримав вогнепальне поранення.

За розповідями очевидців, чоловіки, які напали на таксиста, вели себе збуджено, крім пістолета у них була телескопічна біта, а також посвідчення особистої охорони Яроша, виписане на Романа Малісевіча, що і стало приводом назвати його головним винуватцем інциденту.

“Обозреватель” зв’язався з керівником місцевого осередку партії ДІЯ Ростиславом Винаром, щоб прояснити деталі інциденту. Помічник Яроша не став заперечувати участі своїх людей, але при цьому назвав винуватцем інциденту іншу людину.

“Роман Малісевіч тут взагалі ні при чому. Наскільки я знаю, його в тій машині не було. Основним фігурантом всієї цієї справи є Михайло Навроцький. Малісевіч вийшов з квартири і просто потрапив під роздачу розлюченого натовпу. Можливо, ми навіть будемо подавати зустрічний позов, тому що його в машині не було”, – розповів Винар.

“Навроцький – боєць “Української добровольчий армії” і належить до охорони Дмитра Яроша. Напередодні вони були на дні народження. Він – заслужена людина, героїчно воював, але за те, що він зробив – буде відповідати згідно з чинним законодавством”, – додав помічник Яроша .

Версія поліції

Як повідомила поліція Каменського, інцидент між пасажирами і таксистом стався вже під час їзди. Водій зупинив автомобіль, а один з пасажирів почав наносити йому удари палицею. Після цього таксистові вдалося втекти з машини, а вслід йому відкрили вогонь з пістолета. Втім, судячи з усього, не потрапили.

Однак конфлікт продовжився, коли на допомогу до колеги прибули інші таксисти Каменського, які вирішили розібратися зі стрілками на місці. В результаті одному з них  прострелили ногу. Двоє нападників були затримані, а одному вдалося втекти.

За словами таксиста, удари по ньому здійснював лише один з трьох пасажирів, який і виявився одним з двох затриманих. Відомості за фактом події внесені в ЕРДР по ч.4 ст.296 КК України (Хуліганство).

Стан жертви

Як написав у мережі один з місцевих жителів, зреагувала на допомогу таксист потрапив до лікарні у важкому стані, більш того йому нібито навіть загрожувала ампутація ноги.

Однак, як з’ясував “Обозреватель” у Ростислава Винара, який є до того ж місцевим лікарем-хірургом швидкої допомоги, інформація про загрозу ампутації неправдива.

“Потерпілий прооперований бригадою хірургів, які приїжджали з обласної лікарні Мечникова, і нашими травматологами. Операція пройшла успішно і сьогодні кінцівку функціонує, пульсація є. Це ще не означає, що кінець історії сприятливий. На сьогоднішній день з ранку хворий знаходиться у важкому, але задовільному стані. Тому причин для ампутації немає. Я знаю, що ця “качка” вже пішла гуляти, це просто неправда “, – розповів нам Винар.

“Потерпілий прооперований бригадою хірургів, які приїжджали з обласної лікарні Мечникова, і нашими травматологами. Операція пройшла успішно і сьогодні кінцівку функціонує, пульсація є. Це ще не означає, що кінець історії сприятливий. На сьогоднішній день з ранку хворий знаходиться у важкому, але задовільному стані. Тому причин для ампутації немає. Я знаю, що ця “качка” вже пішла гуляти, це просто неправда “, – розповів нам Винар.

Думка юриста

“Обозреватель” зв’язався з кваліфікованим юристом, щоб з’ясувати, наскільки серйозне покарання загрожує бійцеві Дмитра Яроша.

“Якщо він був п’яний, то, природно, що це буде вважатися обтяжуючою обставиною. Якщо він прострелив таксисту ноги, то це буде кваліфіковано, як тяжкі тілесні ушкодження. За це загрожує позбавлення волі і досить великий термін.

Все залежить від того, з якої частини статті буде кваліфіцікація. Якщо тяжкі тілесні, то може бути і 10 років. Все залежить від стану потерпілого, як його кваліфікують. і наскільки важкі будуть обставини: зареєстровано зброю чи ні, чи був п’яний, використовував службове становище чи ні і т.д.

Але те, що тут позбавлення волі – це однозначно “, – розповіла адвокат Тетяна Іванова.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE