Politerno > Україна і світ > Заборона соцмереж: Порошенко переводить стрілки з боротьби з корупцією на тему свого псевдо-патріотизму

Заборона соцмереж: Порошенко переводить стрілки з боротьби з корупцією на тему свого псевдо-патріотизму

  • 17 Травня, 2017
  • 1531 Переглядів
  • 0

Закриття соціальних мереж має набагато більше спільного з авторитарними режимами, ніж з боротьбою проти російської пропаганди.

Фейсбук-користувачам це складно зрозуміти, але саме вКонтакте була найпопулярнішою соціальною мережею в Україні – через неї розганялися новини, через неї об’єднувалися люди. Порошенко краще Януковича розуміє особисті ризики, які несе для нього інтернет.

Насуваються вибори президента. Тому, приборкавши телебачення, тепер прийшла черга зачищати головний канал мобілізації людей.

Чи несе вКонтакте загрозу? Так, як будь-яка соціальна мережа. Це – дорога, по ній може їхати трактор, а може – танк. І, якби стояла мета боротьби з російським впливом, існують методи роботи всередині мереж, а не їх тотальне блокування. Простіше кажучи, треба ставити блок-пости, а не руйнувати дорогу.

Все це погано закінчиться. Тому що ідея Порошенко – перевести фокус суспільної дискусії: з боротьби з корупцією на тему свого псевдо-патріотизму.

Він буде вигадувати все нові і нові ідеї, покликані створити ілюзію, що саме він – головний заслін від російської агресії.

І паралельно буде просувати сценарій знищення НАБУ і дискредитації антикорупціонерів.

Мовою політтехнологій це називається “змінити порядок денний країни”.

Щоб встигнути до 2019 року, треба починати вже зараз.

Сергій Лещенко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE