Politerno > Україна і світ > Шибениця під ВР: активісти проти вбивства НАБУ (Відео)

Шибениця під ВР: активісти проти вбивства НАБУ (Відео)

  • 17 Травня, 2017
  • 1492 Переглядів
  • 0

Активісти “Автомайдану” та “Центру протидії корупції” протестували проти чергової спроби нейтралізувати НАБУ.

Про це повідомило видання Deutsche Welle

НАБУ можуть зобов’язати закривати справу проти корупціонера, якщо подібну вже розглянули інші правоохоронці. Схожий випадок відбувся торік. Тоді депутат Народного фронту Микола Княжицький подав в прокуратуру заяву про злочин на свого ж однопартійця Ігора Котвіцького. Мовляв, він вивів на рахунки Панамських офшорів 40 мільйонів доларів.

Прокуратура нічого протизаконного не побачила і справу закрила, а от НАБУ розслідування продовжує. Якщо ж новації ухвалять, бюро повинне буде також закрити очі на 40 мільйонів.

Серед ініціаторів законопроекту є Вадим Денисенко. Він колись вже намагався відтермінувати електронне декларування. В авторах, в основному, представники президентської фракції.

До них долучились також Сергій Соболєв з “Батьківщини”, Ігор Попов з “Радикальної партії”. До мітингувальників виходить ще один співавтор, озвучує офіційну версію появи цих змін, а саме – усунути тиск на бізнес.

У НАБУ зміни до КПК взагалі назвали неприпустимими. Вже завтра законопроект спільно розглядатимуть правоохоронний та антикорупційний комітети. В сесійній залі документ може з’явитись до кінця тижня.
 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE