Politerno > Україна і світ > Трамп уклав з королем Саудівської Аравії військову угоду на $ 110 млрд

Трамп уклав з королем Саудівської Аравії військову угоду на $ 110 млрд

  • 20 Травня, 2017
  • 1554 Переглядів
  • 0

Між Саудівською Аравією і США сьогодні, 20 травня, були укладені оборонні контракти на $ 110 млрд.

Про це в Twitter написав офіційний представник Білого дому Шон Спайсер.

“У Саудівській Аравії президент тільки що уклав найбільшу операцію з постачання озброєння за всю історію США, завершивши переговори про пакет (озброєнь) на суму понад $ 109,7 млрд”, – написав Спайсер.

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп прибув в суботу в Ер-Ріяд.

Саудівська Аравія стала першим пунктом в його дебютному зарубіжному турне в якості глави держави. Після двох днів в Ер-Ріяді, Трамп відправиться до Ізраїлю, Ватикану і Італію, а також візьме участь в саміті НАТО в Брюсселі та саміті “Великої сімки” на Сицилії.

Адміністрація Трампа повідомила, що угоди включають в себе постачання зброї та військового обладнання на суму близько $100 мільярдів вже зараз, плюс ще $350 млрд на найближчі 10 років.

Зокрема, уряд США наголошуює, що пакет оборонного обладнання спрямований на підвищення безпеки в Перській затоки на тлі іранської агресії.

Він також призначений, щоб підтримати здатність Саудівської Аравії зробити свій внесок в антитерористичні операції в регіоні, знижуючи навантаження на американських військових для проведення цих операцій.

США є головним постачальником Саудівської Аравії в частині військових потреб. В останні роки США постачали Саудівській Аравії різноманітну техніку і обладнання від винищувачів F-15 до систем командування і контролю вартістю десятки мільярдів доларів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE