Politerno > Україна і світ > З’явились подробиці стрілянини в парламенті Ірану і музеї Хомейні (Фото)

З’явились подробиці стрілянини в парламенті Ірану і музеї Хомейні (Фото)

  • 7 Червня, 2017
  • 1402 Переглядів
  • 0

Терорист у парламенті: фото: twitter.com/PressTV

З’явилися перші подробиці атаки терористів в Тегерані та біля мавзолею Хомейні.

Про це повідомляє “Комерсант“.

Нападників в будівлі Меджлісу було четверо. Агентство Mehr повідомляє, що поранена не одна людина, як повідомлялося раніше, а вісім чоловік. Один з них – співробітник служби охорони. За попередніми даними, ще один співробітник охорони парламенту навіть загинув.

Прибулі на місце співробітники правоохоронних органів заблокували тих, хто стріляв в будівлі.

За інформацією агентства Tasnim, нападники утримують кілька людей в заручниках.

За деякими даними, один з нападників на будівлю парламенту затриманий, проте офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Згодом керівник служби охорони Меджлісу Мехді Кхай повідомив ISNA, що ситуація в будівлі взята під контроль. Вулиці навколо парламентського комплексу перекриті для транспорту, перехожих доглядають. Біля входу в Меджліс чергують два автомобілі швидкої допомоги. До будівлі направляються загони спецназу. За попередніми даними, ніхто з членів уряду і депутатів Меджлісу не постраждав.

Підготовка спецоперації, як повідомляє Агетство Mehr, не стала на заваді засідання парламенту, воно проходить в нормальному режимі.

Член парламенту Еліас хазрата розповів ISNA, що нападники прибули в 10:30 за місцевим часом – за годину до відкриття засідання. Терористи були озброєні пістолетом і двома автоматами АК-47. Автомобіль зловмисників, за інформацією агентства, поки знаходиться у дворі парламентського комплексу.

Tasnim, Reuters і AFP також інформують про перестрілку всередині мавзолею засновника ісламської республіки аятолли Рухолли Мусаві Хомейні на кладовищі Бешехте-Захра на південь від Тегерана.

За попередніми даними, озброєний чоловік поранив кількох людей.

Агентство Mehr повідомляє про трьох нападників – один з них підірвав себе, двох вдалося затримати, п’ятеро постраждали.

Вибух біля мавзолею, фото: twitter.com/MehrnewsCom

Терористична організація “Ісламська держава” взяла на себе відповідальність за збройний напад в мавзолеї і парламенті Ірану в Тегерані. Про це повідомляє агентство Fars.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE