Politerno > Україна і світ > Джеймс Комі розповів, як Трамп вимагав від нього “лояльності” та чому він документував їхні розмови

Джеймс Комі розповів, як Трамп вимагав від нього “лояльності” та чому він документував їхні розмови

  • 8 Червня, 2017
  • 1603 Переглядів
  • 0

Президент США Дональд Трамп вимагав від колишнього директора ФБР Джеймса Комі лояльності в розслідуванні про вплив російських хакерів на вибори і просив його закрити хоча б частину розслідування бюро стосовно екс-радника з національної безпеки Майкла Флінна.

Про це заявив Комі під час виступу в Сенаті, пише Reuters, посилаючись на заяву, опубліковану на веб-сайті сенатського Комітету з розвідки.

Комі заявив, що під час приватної вечері 27 січня Трамп попросив про “чесну лояльності”. Комі відповів: “Це ви отримаєте”.

Пізніше він сказав, що, можливо, вони по-різному зрозуміли цей вислів.

Згідно зі свідченнями, Комі кілька разів сказав Трампу, що стосовно особисто президента розслідування не ведеться.

Пізніше, через день після відставки радника з національної безпеки, Трамп натякнув Комі, що слід звернути частину розслідування по Майклу Флинну, оскільки той не зробив “нічого поганого” в переговорах з Росією.

Комі в показах цитує Трампа: “Сподіваюся, ви розумієте, що потрібно дозволити йому піти”, маючи на увазі Майкла Флінна.

Під час свого виступу Комі пояснив, що документував всі розмови з Дональдом Трампом через те, що не довіряв новому президенту США.

“Це було поєднанням різних факторів – обставин, теми розмови і особи, з якою я зустрічався. Перш за все, обставини: я розмовляв один на один з обраним (на той час – ред.) Президентом Сполучених Штатів, а потім вже з президентом. Тема розмови: я обговорював питання, які зачіпали сферу відповідальності ФБР і вони стосувалися обраного президента персонально”, – сказав сенаторам екс-голова ФБР.

Він зазначив, що відбив у своїх звітах дев’ять розмов з Трампом, оскільки був упевнений, що настане день, коли ці записи знаскандобляться для того, щоб захистити себе і безпосередньо Федеральне бюро розслідувань.

При цьому Джеймс Комі заявив, що до цього не мав такого досвіду, ні з президентом Бараком Обамою, ні з президентом Джорджом Бушем-молодшим, коли зустрічався з ними, оскільки “не вважав за необхідне документувати ці розмови”.

Нагадаємо, 9 травня президент Трамп звільнив Джеймса Комі з посади директора ФБР – в той час, коли Комі звертався з проханням про збільшення фінансування на розслідування втручання Росії в президентські вибори в США.

Як повідомлялось, екс-глава ФБР сказав, що Трамп вимагав від нього особистої відданості.

За словами екс-директора ФБР, Трамп звернувся до нього зі словами: “Мені потрібна відданість. Я чекаю відданості”.

Також читайте: Знову скандал: Трамп просив екс-директора ФБР закрити справу щодо колишнього радника Флінна  або  Експерт про відставку Майкла Флінна

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE