Politerno > Україна і світ > Суддя з незадекларованими елітними авто пройшов співбесіду до Верховного Суду (Відео)

Суддя з незадекларованими елітними авто пройшов співбесіду до Верховного Суду (Відео)

  • 14 Червня, 2017
  • 1714 Переглядів
  • 0

Кандидат до Верховного Суду України (ВСУ) Сергій Станік, який є сином судді Конституційного суду часів побіжного екс-президента країни Віктора Януковича Сюзанни Станік, пройшов співбесіду на дану посаду.

Про це повідомляє Bihus.info.

Вища кваліфікаційна комісія суддів “пробачила” кандидату Сергію Станіку 6 незадекларованих довіреностей на автомобілі його мами – судді часів Януковича Сюзанни Станік.

Кандидат до Верховного Суду Сергій Станік – син судді Сюзанни Станік, колишньої судді Конституційного суду часів Кучми та Януковича, яка відома двома придбаними квартирами вартістю 2 мільйони доларів кожна.

Від неї Сергій Станік отримав довіреності на 6 люксових автівок, серед яких: два Mercedes-Benz, BMW X5 та Porsche Cayenne.

Декларувати автомобілі кандидат не став, тому що не бачив у цьому потреби: “Я в основному їжджу на метро і пішки, а це, по суті, я просто допомагав”, – пояснив суддя на конкурсі до ВСУ.

На співбесіді кандидат заперечив факт користування цими авто, навіть попри те, що підвозив-таки на них матір.

Члени Вищої кваліфкомісії суддів оголосили перерву щодо кандидата і тепер голосуватимуть за нього на пленарних засіданнях. Якщо наберуть 11 голосів, негативний висновок від Громадської ради доброчесності по Сергію Станіку буде подолано і кандидат продовжить участь у конкурсі.

Нагадаємо, згідно зі статтею 46 Закону України “Про запобігання корупції”, у декларації зазначаються відомості про цінне рухоме майно, вартість якого перевищує 100 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня звітного року, що належить суб’єкту декларування або членам його сім’ї на праві приватної власності, у тому числі спільної власності, або перебуває в її володінні або користуванні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE